Cum suportă animalele de la Zoo gerul de afară

Data publicării:
tigru zoo

Gerul de afară este suportat cu greu de animalele de la Zoo. Îngrijitorii fac tot posibilul ca animalele să treacă mai uşor peste această perioadă. Au pus în cuşti calorifere electrice şi le oferă apă caldă din oră în oră ca să nu îngheţe. În plus, pe lângă meniul obişnuit, animalele primesc şi vitamine.

La Grădina Zoologică din Timişoara, din oră în oră îngrijitorii pun apă caldă în cuştile animalelor şi păsărilor. Zebra suferă cel mai tare din pricina gerului. Masculul Opilion primeşte o atenţie sporită din partea angajaţilor.

„În primul rând calitatea alimentelor este puţin mai bună, o administrăm la temperatura camerei. Mărim puţin dozele şi scoatem din glucide, mai multe proteine, mai multe minerale. Încercăm şi cu medicamente dacă este cazul”, spune Mihai Afrenie, veterinarul Grădinii Zoo din Timișoara.

La minus 15 grade, cât au arătat termomentrele în această dimineaţă la Timişoara, ursul a săpat în pământ o vizuină în care s-a ascuns de frig. Maimuţele au fost mutate în spaţii închise, unde îngrijitorii au adus calorifere electrice.

„Avem calorifere electrice, avem panouri radiante, centrale electrice, centrale pe lemne, depinde fiecare adăpost cum este dotat. În momentul de față avem cam 20 de calorifere prin adăposturi”, afirmă Claudiu Chira directorul Grădinii Zoo din Timișoara.

La Grădina Zoologică din Timişoara sunt peste 250 de păsări şi animale din 56 de specii.

Tigrii, jaguarii şi leii de la Grădina Zoologică din Craiova s-au lăsat cu greu convinşi să iasă din cuşti. Au stat afară doar câteva minute, timp în care îngrijitorii le-au pus mâncarea. S-au întors apoi în cuşti, la căldură, pentru că îngrijitorii le-au montat panouri radiante.

„Degajă o căldură care trebuie să le asigure vreo 5...6 grade cu plus. Padocurile sunt aranjate cu fân”, spune un angajat Grădina Zoologică Craiova.

Şi meniurile au fost adaptate pentru ca animalele să reziste gerului.

„Alături de hrana care o primesc zilnic, o dată pe săptămână mai primesc şi suplimente nutritive care sunt administrate de către medicul veterinar”, afirmă Lucian Păun, administratorul Grădinii Zoologice Craiova.

Peste 200 de animale şi păsări locuiesc la Zoo Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri