Inundaţiile, consecinţă a defrişărilor masive. Exemplul gropii de gunoi pentru care s-a tăiat o pădure

Data actualizării: Data publicării:
gunoi

Inundaţiile şi alunecările de teren sunt în mare parte o consecinţă a defrişărilor masive din ultimii ani. Judeţul Suceava, spre exemplu, a pierdut 46.300 de hectare de pădure în 15 ani. Un exemplu despre cum ne-am distrus singuri pădurile este în Pasul Mestecăniş.

Pasul Mestecăniș este una dintre cele mai frumoase zone din Bucovina. În urmă cu mai mulți ani, Consiliul Județean a decis să construiască chiar aici o gropă de gunoi. Astfel că a defrișat o pășune împădurită, a tăiat vârful muntelui, a cărat pământul în altă parte, iar în această zonă a construit groapa de gunoi de la Pojorâta.

Este vorba de un proiect cu fonduri europene care, în momentul de față, este blocat în istanță.

Ciprian Gălușcă, Greenpeace România: Toate dramele pe care le-am văzut în ultima perioadă sunt în strânsă legătură cu faptul că în România se defrișează masiv în zonele montane. Experții în meteo spun că schimbările climatice vor aduce mai multe precipitații în România, în zona montană. Dacă corelăm asta cu defrișările și cu tăierile ilegale pe care le avem în ultimii 20 și ceva de ani în România, putem să înțelegem că nu suntem într-un scenariu favorabil și că există o legătură directă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri