METEO. Orașul unde azi s-a înregistrat cea mai călduroasă zi de primăvară

Data publicării:
meteo primavara -GettyImages

Weekendul va începe cu vânt intens şi cu temperaturi în scădere. Ulterior vremea se încălzeşte din nou, iar marţi, prin sud şi prin vest, revin temperaturile de peste 25 de grade.

Mâine se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute decât astăzi. La nivelul întregii ţări vor fi maxime cuprinse între doar 10 grade în nordul Moldovei şi 22 de grade în sudul Banatului şi vestul Olteniei. Trecător norii vor acoperi soarele, însă doar izolat vor fi posibile averse slabe. Vântul va mai prezenta intensificări în sud, în est şi pe crestele montane, dar va slăbi în intensitate în celelalte regiuni.

Prea bine nu va fi mâine nici în Capitală. Deşi se vede soarele şi nu plouă, vântul va fi alert şi va amplifica senzaţia de răcoare. Se vor resimţi mai puţin de 17 grade cât vor arăta termometrele după-amiaza, la umbră. Presiunea atmosferică va fi în creştere, va depăşi valoarea normală şi ar putea crea disconfort persoanelor meteo-sensibile.

Mâine se răceşte considerabil şi la munte. Doar la Stâna de Vale şi la Păltiniş se vor mai depăşi 10 grade Celsius. Norii vor fi tot mai puţini şi doar izolat vor putea aduce averse slabe în masivele sudice. Vântul va fi intens, mai ales la altitudini mari.

La sfârşit de weekend şi la începutul săptămânii, în Capitală atmosfera redevine prietenoasă. Va fi soare, vântul nu va trece de moderat, iar temperaturile vor fi tot mai ridicate. De luni se depăşesc din nou 20 de grade Celsius.

Și în restul țării vremea se încălzeşte din nou, iar marţi, prin sud şi prin vest, revin temperaturile de peste 25 de grade. Tot atunci, în nord şi la munte se vor înmulţi aversele şi vor fi însoţite de tunete şi fulgere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri