METEO | Vremea în următoarele trei luni

Data publicării:
Femeie umbrela rosie ploaie frig meteo vremea - Guliver Getty Images-1

În luna aprilie temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale la mijlocul primăverii, însă precipitaţiile vor fi mai abundente în vestul, nordul şi centrul ţării, unde se vor cumula peste 60, 70 l/mp.

Luna mai vine cu vreme răcoroasă în regiunile nordice şi centrale, unde temperatura medie nu va depăşi 14 grade Celsius, dar şi cu ploi destul de multe. Sunt estimate cantităţi de apă de peste 80 l/mp îndeosebi în vest, nord şi centru.

Şi luna iunie va fi, în medie, normală din punct de vedere termic, ceea ce înseamnă că ziua temperaturile vor trece frecvent de 25 de grade. În schimb, precipitaţiile totale lunare vor fi mai puţine în regiunile sudice, estice şi local în cele vestice, asta înseamnă cantităţi sub 60 l/mp.

Mâine atmosfera se va menţine închisă şi rece. Va continua să plouă în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de nord a Moldovei, în estul Transilvaniei, dar şi în dealurile subcarpatice, precipitaţiile vor fi mixte. Vineri, temperaturile rămân modeste, va mai ploua doar prin sud-vest, însă weekendul aduce temperaturi mai ridicate. Sâmbătă, vremea devine în general frumoasă, dar duminică reapar ploile în centrul, estul şi sud-estul ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri