Video O aventură i-ar fi putut costa viața. Un ghețar s-a rupt în fața turiștilor, în Alaska

Data actualizării: Data publicării:
ghetar alaska

Oamenii de știință făceau, cu doar o lună în urmă, o descoperire șocantă. O parte din ghețarii din Alaska se topesc cu o viteză de o sută de ori mai mare decât credeau. Dezastrul ecologic atrage însă din ce în ce mai mulți turiști, dornici să poată vedea, cât mai pot, faimoșii ghețari. Acest lucru nu este lipsit de riscuri. Doi americani, plecați cu caiacul pe un râu au fost foarte aproape de locul în care un ghețar s-a surpat. O aventură care i-ar fi putut costa viața.

La câteva sute de metri de locul în care doi americani erau cu caiacul, pe un râu, au auzit un zgomot asurzitor. Au scos telefoanele și au filmat momentul în care un imens bloc de gheață s-a rupt în două. Turiștii nu s-au gândit însă că valurile formate și bucațile de gheață i-ar putea răni grav.

-O, Doamne! Suntem fericiți că suntem în viață.

Oamenii au reușit să se îndepărteze la timp, bucăți din ghețar au continuat să se desprindă timp de mai multe minute.

-Uitați-vă la cel mare care se întoarce. Uitați-vă la el. Ireal. M-au lovit niște bucăți de gheață în coaste, sunt complet ud. După ce s-a sfărâmat, am văzut din nou icebergul care s-a scufundat și a creat valuri de 50-60 de centimetri, care veneau direct spre noi.

În doar zece ani, numărul turișilor a crescut cu aproape o treime în Alaska. Doar că turiștii, care vor să vadă ghețarii înainte de a dispărea, contribuie și ei, din plin, la accelerarea fenomenului.

Editor web: Alina Popescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri