Pădurea care va dispărea cu totul în câţiva ani

Data publicării:
Autumn In The UK
Pădurea care va dispărea cu totul în câţiva ani FOTO: Getty Images

Sute de stejari și fagi, tăiați ilegal în doar câteva săptămâni. S-a întâmplat într-o pădure de la marginea Devei, situată foarte aproape de o arie protejată. Hoții au ciuntit arborii și, cel mai probabil, i-au folosit ca lemn de foc. Pădurea de 700 de hectare e administrată de Direcția Silvică, ai cărei șefi susțin că vor înăspri paza în zonă. Polițiștii cercetează cazul și au deschis dosare penale.

În doar câteva săptămâni, sute de copaci din pădurea Bejan au dispărut.

Radu Crișan, director Direcția Silvică Hunedoara: „În zona rezervației, și nu numai, pe un canton de 700 de hectare care cuprinde și zona rezervației, s-au identificat la ultimul control, 237 de arbri tăiați ilegal cu un volum de 28 de metri cubi”.

Doar de la marginea pădurii, aproape de o zonă de agrement, au fost tăiați 180 de copaci.

Defrișările au fost făcute absolut haotic.Hoții de lemne au folosit securi, și nu drujbe, și au tăiat copacii sănătoși de la ce înălțime le-a venit la îndemână, și nu de jos, de la bază, așa cum se fac tăierile legale

Polițiștii au deschis dosare penale în acest caz.

Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara: „Colegii mei efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori. Până în momentul de față s-a constituit un cerc de suspecți, dar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea cu certitudine a suspecților”

Silvicultorii spun că, dacă furturile continuă în acelaşi ritm, pădurea va fi pusă la pământ, în câțiva ani. Șefii Romsilva dau însă asigurări că așa ceva nu se va întâmpla, pentru că în zonă va fi sporită paza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri