Roboţelul cu şase picioare RHex dobândeşte calităţi sportive: face parkour

Data publicării:
RHex Boston Dynamics

Roboţelul cu şase picioare RHex, proiect al americanilor de la Boston Dynamics, încearcă să demonstreze că este în stare să egaleze performanţele omului în sport. RHex fuge, se răstoarnă, se caţără şi sare peste obstacole, cu agilitatea unui împătimit al stilului parkour, graţie celor şase picioare cu care l-au dotat creatorii săi.

Robotul hexapod a fost inventat încă de la sfârşitul anilor 90, dar acum a suferit îmbunătăţiri substanţiale. După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, el este capabil să se ridice „în picioare”, să se rotească, să se rostogolească şi chiar să coboare scări.

Caraghios în aparenţă, robotul este destinat unor misiuni serioase, în medii dificile. Printre altele, hexapodul este programat să scotocească prin ruinele clădirilor prăbuşite în căutare de supravieţiutori şi să traverseze nisipuri mişcătoare, încărcat cu provizii sau cu unelte.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Video via Gizmodo:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri