Surse de energie, descoperite pe un satelit al lui Saturn

Data publicării:
titan, satelit al saturn

Cel mai mare satelit al planetei Saturn, Titan, are o substanţă chimică în atmosferă care poate ajuta la dezvoltarea vieţii. Recent, cercetătorii anunţau că are şi rezerve de energie suficiente pentru o populaţie de 300 de milioane.

Savanţii americani au detectat acrilonitril, sau cianură de vinil, în special la altitudini de peste 200 de kilometri. Ei estimează că există circa 100.000 de miliarde de astfel de molecule în fiecare centimetru cub de atmosferă.

Pe Pământ, acrilonitrilul este folosit la fabricarea materialelor plastice, dar pe Titan ar putea ajuta la formarea membranelor celulare. Cel mai probabil, moleculele de cianură de vinil au căzut şi în lacurile şi mările de metan de pe suprafaţa satelitului.

Titan nu este o lume primitoare pentru viaţa aşa cum o ştim noi, în special pentru că are o temperatură de aproximativ -180 de grade Celsius şi o atmosferă de azot densă.

Totuşi, recent am aflat că satelitul are mai multe surse de energie care ar putea susţine o colonie umană: nucleară, chimică, hidroelectrică, eoliană sau chiar solară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri