Zeci de zboruri au fost amânate pe aeroportul Otopeni din cauza unui fenomen extrem de periculos

Data actualizării: Data publicării:
aeroport-otopeni

Un fenomen extrem în Capitală, aşa numită freezing rain - ploaia îngheţată- creează probleme mari în sudul ţării. De pe aeorportul Otopeni niciun avion nu a decolat timp de câteva ore.

Actualizare 16:00 - Cel puțin 10 zboruri nu au putut decola la timp, în ultimele ore. Printre acestea, 6 zboruri au fost anulate.


Ultima decolarea a avut loc abia la ora 11:00. Foarte multe curse au fost amânate la decolare pentru că sistemul de degivrare nu face față fenomenelor de afară. Puteți verifica avioanele care aterizeaza, dar și care decolează cu întârziere aici.

E foarte multă umiditate în aer, iar această apă îngheață pe aeronave.

Pasagerii așteaptă în unele cazuri, chiar în avioane să se realizeze degivrarea aeronavelor.

„Freezing rain aplică un strat de glazură pe suprafața avioanelor. În cazul acestor ploi care îngheață, timpul între momentul aplicării lichidului degivrant și momentul în care pe suprafața avionului se formeaza pelicula de gheață este foarte mic.

Mai mult de 10 aeronave nu au decolat.(...) Peste 1.000 de pasageri sunt afectați. Pista este în bune condiții, se poate ateriza în siguranță”, afirmă Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Freezing rain sau „ploaie înghețată” este un fenomen meteo care se formează atunci când ploaia întâlnește o suprafață foarte rece și îngheață pe loc. Nu contează dacă vorbim despre metal sau asfalt. Tocmai de aceea, recomandarea este să fim foarte precauți în perioada următoare, dacă observăm apariția fenomenului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri