Vacanță în sălbăticie, în Parcul Natural Apuseni

Data publicării:
vacanta cort

Dacă sunteţi în căutarea unui loc fără aglomeraţie, cu aer curat şi peisaje frumoase, puteţi merge în Parcul Natural Apuseni. Trebuie să vă pregătiţi însă pentru o vacanţă la cort deoarece acolo nu găsiţi pensiuni. Relaxarea este însă garantată devreme ce e căutată de turişti veniţi şi din străinătate.

În fiecare vară, mii de turiști se adună în poiana Glăvoi din Parcul Natural Apuseni pentru a petrece câteva zile la cort în mijlocul naturii.

Turiști veniți de pretutidenti au pus stăpânire pe zonele montane din Bihor. Unii se simt atât de bine, încât petrec aici toată vacanţa de vară.

„În ultima vreme am observat o creștere considerabilă a numărului de turiști care vizitează Poiana Ponor ”, spune Alexandru Laza, care se pregătește să facă parte din Salvamont Salvaspeo Bihor.

„Exact ăsta e farmecul: să vii în sălbăticie, să înveți să te descurci cu apă din pârâu, cu apă de la izvor, cu lemne cu foc să supraviețuiești”, spune unul dintre turiști.

„Este excepțional să ai așa ceva. Din câte ştiu, în Franța nu există așa ceva și de aceea am vrut să venim aici. Este un loc cu adevărat minunat şi este excepţional să poţi trăi aşa, în mijlocul naturii, cu oile care trec în fiecare dimineață, cu caii, printre corturi şi vaci”, spune un tânăr din Franța.

Pentru un astfel de sejur ai nevoie de un cort și câteva instrumente necesare traiului de zi cu zi în pădure. Restul vine de la sine.

Turiştii spun că peisajul și zona de care au parte merita tot efortul. Deși autoritățile se gândesc la un camping cu dotări moderne, majoritatea celor care vin aici cu cortul resping ideea. Vor ca locul să rămână neatins.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri