VIDEO. Perseidele au scos din case "vânătorii de stele"

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_457167421

Vânătoarea de stele" a scos din casă sute de oameni la Iaşi. Pe un deal din Cotnari, de exemplu, zeci de pasionaţi de astronomie au venit cu corturile să stea toată noaptea cu ochii pe cer. A fost momentul de vârf al Perseide - pe cer s-au putut vedea cu ochiul liber sute de stele căzătoare.

Înainte de a se lăsa întunericul, pe Dealul Cătălina, la 70 de kilometri de Iaşi, sute de oameni erau pregătiţi pentru a privi spectacolul oferit de Univers. Pentru prima dată s-a organizat aici o noapte a astronomiei, cu corturi, telescoape şi concursuri.

„De aici se vede cel mai bine. Pentru că ne-am dorit foarte mult să petrecem acest eveniment la cort. Pentru copii, în primul rând. Am venit cu saltea, cu pilotă.”

„Mi se pare bine organizat, chiar surprinzător pentru o comună. E ceva inedit pentru copii şi chiar şi pentru noi.”

„E ceva nou, ceva deosebit. Decât să mergi numai în club şi să te distrezi, o ieşire foarte, foarte interesantă.”

Răbdarea oamenilor a fost răsplătită după ora 10 seara.

Am văzut, am văzut foarte multe în toate direcţiile. Foarte frumos, foarte interesantă şi inedită pentru că am aflat o mulţime de lucruri. Mă rog, le-am aflat pe viu.”

Evenimentul a fost organizat de biblioteca din comună.

Dorin Cozan - organizator Biblioteca din Cotnari, Iaşi: „Am mutat biblioteca din cum ştim noi, dintre rafturi, în spaţiu liber, în natură. Este punctul maxim al Perseidelor fix în această seară. Ar trebui să vedem o sută sau peste o sută de stele căzătoare.”

Perseidele sunt o ploaie de meteori asociată unei comete, care eliberează praf cosmic atunci când trece pe lângă Soare. Fenomenul a fost numit aşa deoarece pare să vină din constelaţia Perseu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri