VIDEO. Prima pădure verticală din lume

Data publicării:
padure verticala bosco verticale milano foto stefano boeria
Foto: Stefano Boeri

Două turnuri rezidenţiale din Milano alcătuiesc ceea ce arhitecții au numit „prima pădure verticală din lume”, unul dintre cele mai premiate proiecte de design ecologic la nivel mondial, în care locuiesc, pe lângă oameni, şi 25.000 de plante.

Proiectul arhitectural îşi propune să rezolve problema spaţiilor verzi din marile oraşe. Cele două turnuri au apartamente de locuit, dar sunt înconjurate de spații verzi la fiecare etaj. În fiecare balcon se găsesc mai multe specii de arbori. În total, este vorba despre 730 de copaci, 5.000 de tufe şi 11.000 de alte plante din diferite specii. Efectul ecologic este cel al unei păduri de un hectar.

Toate aceste plante au scopul de a produce oxigen dar și de a feri interiorul locuinţelor de poluare şi căldură excesivă. Interesant este că în cazul în care apartamentele ar fi fost construite pe pământ împreuna cu pădurea aferentă ar fi fost nevoie de şase hectare de teren, iar în soluţia aleasă de arhitectul italian spaţiul s-a redus de 20 de ori.

Irigarea copacilor se face cu apă reciclată din apa menajeră, iar construcţia nu este una verde doar pe exterior. Turnurile sunt dotate cu panouri fotovoltaice şi cu eoliene.

Citiți și: FOTO. Jungla urbană. Cum va arăta prima pădure verticală din Asia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri