VIDEO. Primii pui de urs născuți la rezervația de la Zărnești

Data actualizării: Data publicării:
ursii de la zarnesti

Distracţie mare în Rezervaţia de la Zărneşti. Opt ursuleți care s-au născut acolo descoperă acum lumea. Animalele, care au în jur de o lună şi jumătate, au ieşit din scorbură, se bălăcesc şi încearcă să urce în copaci. Sunt primii pui de urs născuţi la Zărneşti, în cei 12 ani de existenţă ai rezervaţiei. 

Din cei opt puișori, doar trei au ieșit din scorbură, dar nici aceștia nu pot fi văzuți deocamdată de turiști deoarece se află încă în carantină, a spus vicepreședinta Asociației pentru protecția animalelor Milioane de Prieteni (AMP) Brașov, Paula Ciotloș. Cel mai probabil aceștia vor putea fi văzuți la vară. 

Până acum, acolo erau doar urşi foarte bătrâni, toţi au în jur de 30 de ani. Părinții ursuleților sunt Pamela, o ursoaică în vârstă de 15 ani și Pluto, un urs în vârstă de trei ani.  

În total, în sanctuarul de la Zărnești trăiesc 80 de urşi.

Unică în România, rezervația de urși bruni de la Zărnești se întinde pe o suprafață de 70 de hectare, teren pus la dispoziție de Primăria Zărnești, fiind cea mai mare rezervație de acest tip din Europa de Est, deschisă în anul 2005. Urșii care ajung aici sunt salvați din mai multe zone ale țării, din grădini zoologice sau din adăposturi neadecvate unde erau ținuți de diverse persoane, scrie Agerpres. 

Ursul brun european este o specie strict protejată de către Convenţia de la Berna. România a ratificat Convenţia de la Berna în 1993, dar abia în 2005 dreptul de proprietate asupra unui urs luat din sălbăticie a devenit ilegal în România, amintește asociația Milioane de Prieteni. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri