Andreea Răducan: Necalificarea la Rio se confundă cu cea mai mare sărbătoare a gimnasticii: prima notă de 10

Data publicării:
andreea raducan fb

E destul de dificil sa rezumam într-o propoziție ce ne-a lipsit. Sunt semnale de alarmă pe care mai ales persoanele implicate direct le-au tras, semnale care anunțau un rezultat pe care nu-l așteptam. E departe de ce mi-aș fi imaginat. Am zis că poate a fost un eveniment extrem de neplăcut la mondialele de anul trecut. Mi-a fost greu să cred că nu vom ajunge în primele 12 echipe.Prea multe de spus nu sunt. Acesta e tristul adevăr. Nu știu dacă are rost să ne ascundem să spunem că, dacă vor continua aşa, vor ajunge la un rezultat bun”, declară Andreea Răducan, fostă campioană mondială.
„E un moment în care fetele, antrenorii, cei din federație ar trebui să vorbească, mai puțin eu sau alte colege. Și pentru mine e un mom extrem de neplăcut. Vin foarte multe întrebări, cum de s-a întâmplat. E dificil de dat un răspuns. Am fost aproape de fete, de echipă, de antrenori, dar n-am fost zi de zi în sală. E greu să-mi dau cu părerea și să spun ce ar trebui să facem altfel”, spune Andreea Răducan.

„E delicat să vorbim despre asta. Sigur cele implicate poate se vor simți lezate. Sper să recunoască că lucrurile poate ar fi trebuit să fie făcute altfel. Sunt niște copii, multe la o vârstă vulnerabilă. Poate nu înțeleg exact de ce au ajuns la lotul național, poate n-au înțeles sarcina și poate a fost greu să-și asume sacrificiile, mai ales când vrei să faci sport de performanță”, spune Andreea Răducan, fostă multiplă campioană.

„E păcat să ne mândrim doar cu ce s-a obținut în anii de demult. Îmi pare nespus de rău că acest eveniment neplăcut se confundă cu cea mai mare sărbătoare a gimnasticii. Se împlinesc în acest an 40 de ani de la prima notă de 10 luată de Nadia Comăneci. Mă doare sufletul. Știu că nu pot face mai mult, eu ocupându-mă de promovarea sportului”, potrivit multiplei campioane.

Fosta campioană mondială declară că nu-și va pierde entuziasmul de a promova gimnastica. „În prima săptămână a lunii mai organizez cupa de gimnastică. Le vorbesc copiilor despre cum e să fii cel mai bun din lume, lucrurile minunate care se întâmplă când reușești să câștigi, o performanță în sport, încrederea pe care o capeți, modul în care te construiește sportul nu se compară.”

„În continuare putem spera la medalii și rezultate frumoase din partea gimnastelor.”, conchide Andreea Răducan.

Citiți și:

Octavian Bellu: Sper să se înțeleagă că nu se poate merge la o competiție de mare anvergură cu infiltrații, tratamente paleative și heirupism

Echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea la Jocurile Olimpice pentru prima dată în 48 de ani



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri