Flacăra olimpică a ajuns la Rio

Data publicării:
FLACARA OLIMPICA GETTY

A fost purtată de o ambarcaţiune până în Rio de Janeiro, unde a fost întâmpinată de primarul metropolei. Drumul nu a fost, însă, lipsit de probleme. De mai multe ori, traseul torţei a fost întrerupt de oameni nemulţumiţi că statul a cheltuit prea mulţi bani cu organizarea Jocurilor Olimpice. Până pe 21 august, peste zece mii de sportivi se vor întrece în 28 de discipline.

Puţine Jocuri Olimpice din istorie au fost marcate de mai multe probleme decât cele care vor începe vineri la Rio de Janeiro. Autorităţile sunt în urmă cu organizarea, iar unii sportivi sunt nemulţumiţi de condiţiile din satul olimpic. Alţii nici nu au venit, preferând să nu rişte să se infecteze cu virusul Zika. În plus, gradul de poluare al oraşului e mai mare decât recunosc autorităţile. Peste toate, Brazilia e cuprinsă de o criză politică şi de cea mai gravă recesiune economică din anii '30 încoace.

Un jurnalist neo-zeelandez a spus că, în camera care îi fusese rezervată în zona pentru presă, nu exista cap de duş, ci doar o gaură în perete de unde ieşea apa. În schimb, fanii care au ajuns deja la Rio sunt optimişti în legătură cu desfăşurarea Olimpiadei. Miercuri la Rio va ajunge şi flacăra olimpică.

Comitetul Internaţional Olimpic se aşteaptă ca cel puţin 500 de mii de oameni să vină la Rio, pentru Jocurile Olimpice care vor începe la 5 august. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri