Jocurile Olimpice 2016 | Probleme până în ultimul moment

Data publicării:
getty rio jo 12

Doar 271 de sportivi ruşi vor defila în această seară pe stadionul Maracana, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Preşedintele Comitetului Olimpic de la Moscova a subliniat că Rusia va fi reprezentată la majoritatea sporturilor, în ciuda "nedreptăţilor" care i s-au făcut.

Alecsandr Jukov, preşedintele Comitetului Olimpic Rus: „Vreau să subliniez încă o dată că nicio altă echipă nu a îndeplinit cerinţe atât de stricte ca sportivii ruşi. Sportivii niciunei alte ţări nu au fost supuşi unor teste atât de numeroase.”

Între timp, se fac ultimele pregătiri înainte de ceremonia din această seară, care va semăna cu celebrul carnaval de la Rio. Ieri însă, agenţii de pază de pe stadionul Maracana au fost nevoiţi să taie lacătul unei porţi de acces, după ce au pierdut cheia. Iar mulţi dintre cei veniţi să asiste la competiţie şi-au început sejurul cu o aşteptare de câteva ore la cozile pentru ridicarea biletelor rezervate online.

„Aşteptăm aici de aproape trei ore şi jumătate. Nu era niciun fel de ordine. Nu era o coadă care înainta, era haos complet.”

Azi-noapte, celebra statuie Iisus Mântuitorul, care domină oraşul Olimpiadei de pe muntele Corcovado, a fost iluminată în culorile steagului brazilian.

Iar torţa şi-a continuat periplul. Pentru câteva ore, a părăsit uscatul şi a fost purtată pe valuri de un surfer profesionist. Nu întâmplător a fost aleasă această scurtă aventură pe mare. Surfingul a devenit sport olimpic şi va fi inclus în competiţiile oficiale din 2020.

Evandro Santos, surfer brazilian: „Am fost puţin îngrijoraţi. Nu ştii niciodată cum vor fi valurile, surfingul depinde foarte mult de natură. Dar astăzi marea a fost perfectă.”

Doar 28 de lideri străini au confirmat participarea la ceremonia de deschidere, faţă de 80 câţi au fost la Beijing şi 70 la Londra. Multe ţări şi-au exprimat altfel solidaritatea cu Brazilia. Stadioanele olimpice de la Beijing şi de la Atena s-au colorat în culorile competiţiei din Brazilia, iar în Japonia, gazda ediţiei de peste patru ani, un zgârie nori a fost luminat în culorile drapelului brazilian.  

Citiți și:

Azi încep Jocurile Olimpice de la Rio. Cifre, controverse, participanți

Jocurile Olimpice 2016. Programul complet al sportivilor români la Rio a fost anunțat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri