RIO 2016. Vladimir Putin: Atleţii ruși au fost ţinta unei campanii deliberate

Data publicării:
Conferinta anuala Vladimir Putin kremlin 7

Rusia nu va avea atleţi la Jocurile Olimpice, în urma unei decizii a Federaţiei Internaţionale menţinute de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Vladimir Putin a criticat Comitetul Internaţional Olimpic, dar şi celelalte foruri internaţionale implicate.

Situaţia depăşeşte nu doar limitele legii, ci şi pe cele ale bunului simţ. Atleţii noştri au fost ţinta unei campanii deliberate care a inclus standarde duble şi un principiu al răspunderii colective, sau cum s-a mai spus, o anulare a prezumţiei de nevinovăţie, lucru incompatibil cu sportul şi în general cu justiţia şi cu dreptul elementar”, a spus Vladimir Putin.

Jocurile Olimpice vor fi mai puţin spectaculoase fără atleţii ruşi, a fost mesajul preşedintelui de la Kremlin.

Cu siguranţă colegii voştri din alte ţări cu tradiţie în sport înţeleg, deşi nu o spun deschis, calitatea medaliilor va fi diferită. Fiindcă este una să câştigi o competiţie cu un rival egal, puternic, şi alta să concurezi cu cei care sunt categoric cu o clasă sub tine. O astfel de victorie are un gust total diferit”, a spus președintele Federației Ruse.

Lipsită de posibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice, Elena Isinbaieva le-a transmis un mesaj de încurajare sportivilor ruşi care vor participa la alte discipline.

Avem încredere în voi. Vom avea emoţii pentru voi în faţa televizoarelor. Vă urăm succes şi încredere. Evoluaţi în aşa fel încât lumea întreagă să se cutremure, iar imnul Rusiei să răsune de multe ori în arenele din Rio. Dumnezeu să fie cu noi!”, a spus ea.

Înainte de plecarea spre Rio, sportivii din Rusia au depus flori la mormântul eroului necunoscut din Moscova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri