România, campioană la curse de sănii trase de husky

Data actualizării: Data publicării:
husky

Este momentul să cunoaştem nişte campioni mondiali şi europeni demni de toată lauda, dar care nu au gură să se laude. România are 12 câini husky campioni la curse internaţionale de sănii. Cinci medalii de aur, argint şi bronz au luat doar la întrecerile de luna trecută. Şi conduşi de un student la două facultati, au de gând să alerge în continuare după trofee.

Mereu nerăbdători să plece în cursă, aceşti husky siberieni au devenit recent campioni. Sunt exemplare deosebite de cele de apartament. Atletici, mai puternici şi cu picioare mai lungi, sunt mai apropiaţi de lup. Calităţile lor şi priceperea tânărului care îi struneşte i-au ajutat să câştige aurul la Campionatul European, într-un concurs foarte dificil.

Bogdan Berende, conducător de atelaj: A fost o ceață densă în care câinii vedeau foarte greu, eu vedeam foarte greu, câinii nu știau traseul, eu nu știam traseul.

Cel care conduce câinii spre medalii a moştenit pasiunea pentru acest sport de la tatăl lui, care l-a învăţat cum să îi antreneze pe husky şi să aibă grijă de ei. Pentru că nu doar antrenamentele sunt importante.

Bogdan Berende: Au nevoie fiecare de atenție, au nevoie fiecare de acele 5 minute în care să stai doar cu el și să te joci și să-l mângâi și să-l lași să te lingă pe față și să se urce pe tine.

Mentorul familiei Berende este preotul romano-catolic Kiss Attila, campion mondial la categoria sanie cu şase câini. Acum, la campionatul mondial şi cel european, a obţinut câte o medalie de bronz şi este mândru să îşi prezinte campionii.

Kiss Atilla, conducător de atelaj: El este Giro, colider este fiul său, Tisa, apoi Patrick este cel care pozează, acest lucru îi place, el este Dream, el este un german din Berlin, el este juniorul în atelaj, Speedy, și el este Ursulețu, care acum este un pic accidentat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri