SUA şi CIO anchetează dopajul din Rusia

Data publicării:
delegatie sport rusia GettyImages-82217194

Atleţii ale căror probe de la Olimpiada de le Beijing au ieşit pozitive au participat la şase discipline sportive şi provin din 12 ţări. Rezultatele vin după ce au fost reanalizate peste 400 de probe. Sportivii nu vor mai avea voie să participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Este o măsură preventivă pentru a asigura că cineva care a trişat în trecut nu va participa la Rio. Este pentru a identifica atleţi care sunt încă în competiţie şi care ar fi trişat în trecut”, spune Dick Pound, fost preşedinte al Agenţie Mondiale Anti-Doping.

Urmează să fie reanalizate testele şi în cazul atleţilor care au participat la olimpiadele de la Soci şi Londra. În perioada următoare sunt aşteptate 250 de rezultate, iar oficialii Comitetului Olimpic Internaţional se aşteaptă să fie găsiţi mai mulţi sportivi care au luat substanţe interzise.

„Comitetul Olimpic Internaţional a descris aceste teste drept o lovitură puternică împotriva trişorilor. Se speră că anunţurile vor întări încrederea alteţilor curaţi, dar şi a publicului care se uită la sport”, a transmis Paul Kelson, reporter Sky News.

Presa din SUA susţine că sportivii ruşi sunt vizaţi de ancheta Comitetului Olimpic Internaţional. Rusia este deja suspendată din probele de atletism iar participarea sa la Olimpiada de la Rio urmează să fie decisă luna viitoare.

„Dacă dau impresia că aşa de mulţi atleţi trişează, nu ar trebui să participe. Mi-ar plăcea să văd Rusia acolo, dar trebuie să demonstreze că sunt cinstiţi”, spune fostul sprinter britanic Roger Black, dublu medaliat olimpic

Olimpiada de la Rio de Janeiro începe la 5 august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri