VIDEO | Demolare ratată a unui stadion pe care a jucat și naționala României

Data publicării:
stadion

Detonare ratată într-un oraş din Statele Unite. Un stadion a rămas intact după o tentativă eşuată de demolare.

Mai multe explozii, o perdea de fum şi apoi linişte. Spectatorii adunaţi să vadă cum se năruie o arenă-simbol a oraşului Pontiac au rămas cu gura căscată când au văzut că stadionul a rezistat detonărilor.

Firma de construcţii care s-a ocupat de pregătiri dă vina pe o problemă tehnică şi spune că totul se va rezolva în decurs de câteva zile. Arena a fost construită în 1975 și nu mai era folosită de 15 ani.

Construcția Pontiac Silverdome s-a terminat în anul 1973, iar stadionul a fost inaugurat în 1975. Arena, care nu mai era folosită de 15 ani, a găzduit evenimente din wrestling (de la WrestleMania III vine, de altfel, recordul de audiență - peste 93.000 de spectatori în 1987), fotbal american (Super Bowl XVI în 1982), baschet (All-Star Game-ul din NBA în 1979 și meciurile de pe teren propriu ale echipei de NBA Detroit Pistons, din 1978 până în 1988) și 4 meciuri de la Cupa Mondială de fotbal din 1994, scrie digisport.ro.

Printre acele 4 meciuri de la turneul final găzduit de Statele Unite ale Americii se numără și unul al României lui Hagi și Gică Popescu: cel cu Elveția, pierdut de tricolori cu 1-4. La acea ediție a Cupei Mondiale, România a avut cel mai bun parcurs din istorie: în afara acestei înfrângeri, tricolorii au mai bifat două victorii: una în fața Columbiei (3-1) și una cu Statele Unite ale Americii (1-0). România a câștigat atunci Grupa A și în optimile de finală a trecut de Argentina (3-2), dar s-a oprit în sferturile de finală, eliminată de Suedia la loviturile de departajare (4-5 la penalty-uri, după 1-1 în primele 90 de minute și 2-2 după prelungiri).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri