VIDEO. ROMÂNIA-SPANIA, amicalul primăverii, umbrit de un incident de securitate

Data publicării:
romania spania amical

Incidentul s-a produs în zona mesei presei și a cabinelor de comentariu.

Inițial s-a crezut că este vorba despre un incendiu care ar fi izbucnit de la un scurtcircuit produs la un tablou electric aflat lângă un lift, întreg culoarul umplându-se de fum. Potrivit jurnaliștilor prezenți la partidă, stewarzii le-au interzis să părăsească zona.

Din fericire, pompierii au intervenit prompt și jurnaliștii au putut ulterior să-și continue treaba fără alte incidente, relatează digisport.ro.

Citiți și:

Panică pe Cluj Arena. Explicațiile ISU

ACTUALIZARE 23:40 Echipa naţională a României a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Spaniei, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena.

România a început curajos meciul cu Spania de pe Cluj-Arena. Adi Popa a ameninţat poarta lui Casillas cu un şut din afara careului. Prima ocazie clară le-a aparţinut oaspeţilor, însă Pedro nu a reuşit să îl învingă pe Tătăruşanu. Nolito a fost şi el aproape de gol, însă şutul său deviat a ocolit poarta. Tricolorii au replicat prin Stanciu, care l-a pus de două ori la încercare pe Casillas în ultimul sfert de oră al primei reprize. Partea a doua a meciului a început cu ocazia mare a lui Pique, însă fundaşul Barcelonei a şutat chiar pe direcţia portarului. La poarta cealaltă, Stanciu i-a pasat excelent lui Florin Andone, dar şutul atacantului de la Cordoba a trecut alături. Cu trei minute înainte de final, Săpunaru l-a agăţat în careu pe Fabregas. Arbitrul francez al întâlnirii a lăsat jocul să continue, iar România - Spania s-a încheiat cu o remiză albă.

România a făcut un meci excelent, ne-a pus în dificultate, a jucat cu multă energie. Ne-a incomodat şi din punct de vedere defensiv, a avut mereu viteză în ultimii metri, fiind mereu o ameninţare. Au făcut un meci excelent”, a apreciat Vicente del Bosque, antrenorul Spaniei.

Partida bună, momente bune, test util şi prin prisma valorii adverrsarului”, a rezumat selecționerul Anghel Iordănescu.

Meciul de pe Cluj Arena a fost unul special pentru Iker Casillas. Portarul Spaniei a devenit jucătorul european cu cele mai multe selecţii în prima reprezentativă a ţării sale - 166.

ACTUALIZARE 22.35 România şi Spania sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză echilibrată, în care elevii lui Anghel Iordănescu au jucat de la egal la egal împotriva campioanei Europei. Nicuşor Stanciu a avut cea mai mare ocazie a tricolorilor, în timp ce, la cealaltă poartă, Tătăruşanu a intervenit excelent în faţa lui Pedro. 

ACTUALIZARE 22:12  Potrivit Digisport.ro, la circa 15 minute de la începerea partidei, lângă masa presei a izbucnit un mic incendiu, iar jurnaliştii nu au fost lăsaţi să iasă, din cauza unui fum toxic. Pompierii se mobilizau pentru stingerea focului.

ACTUALIZARE 21:45  Meciul a început cu un moment de reculegere în memoria lui Johan Cruyff.


Meciul amical România - Spania va avea loc, duminică, de la ora 21.45, pe Cluj Arena.

Toate detaliile le puteți afla pe digisport.ro.

Neînvinsă în ultimele 13 meciuri, naţionala României este gata pentru cel mai important test dinaintea participării la EURO 2016.

România a mai jucat un meci amical, miercuri, cu Lituania, câştigat, scor 1-0.

Anghel Iordănescu va efectua nu mai puţin de şapte schimbări faţă de unsprezecele cu care a abordat amicalul de la Giurgiu cu Lituania. Tătăruşanu va reveni în poarta tricolorilor, iar Nicuşor Stanciu şi golgeterul de la Cordoba - Florin Andone - sunt aşteptaţi şi ei în primul unsprezece. 28 de mii de suporteri vor fi în tribune la ora de start a meciului, record de asistenţă pentru Cluj Arena.

United by Music, United by Football - UNTOLD

Hai România!

Posted by Untold Festival on Saturday, March 26, 2016

Eu cred că trebuie să ne bucurăm că Spania revine în România după aproape 30 de ani, e o campioană europeană, e o campioana mondială, iar din punct de vedere sportiv, echipa națională a României are nevoie de asemenea meciuri”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Gazonul se prezintă într-o stare foarte bună, din ceea ce am văzut azi dimineață, nici prea bună, încât să le ușureze spaniolilor meciul de diseară, dar nu suficient de bine pentru a avea un meci de calitate”, a declarat jucătorul Claudiu Keșeru. 

FOTO: frf.ro

Ecuațiile naționalei, în presa internațională

Claudiu Keșeru a fost olimpic la matematică. Nu întâmplător este protagonistul unui videoclip lansat de Federația Română de fotbal.

FRF a lansat, duminică, la Cluj-Napoca, înaintea amicalului România-Spania, un manual alternativ de matematică, parte din programul naţional "Federaţia Română de Fotbal susţine educaţia". Campania îşi propune să aducă împreună autorităţi, profesori, elevi şi fotbalişti pentru a combate o problemă care are urmări grave asupra educaţiei copiilor - abandonul şcolar, potrivit FRF.

Una dintre problemele date ca exemplu pe site-ul FRF este următoarea: "Bogdan Stancu şi Florin Andone au înscris 28 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu?"

Rezultatul arată că Andone a marcat 18,5 goluri, iar Stancu 9,5 goluri, scrie news.ro.

FRF precizează că jucătorii echipei naţionale, calificată la Euro 2016, sunt ambasadori ai acestei iniţiative şi poartă tricouri cu formule matematice ale căror rezultate reprezintă numerele de pe tricourile lor de joc. "Astfel se marchează lansarea acestui program, înaintea meciului dintre România şi Spania. Manualul auxiliar va putea fi achiziţionat de către părinţi şi profesori din toamna anului 2016. Un prototip va fi valabil în această primăvară", se arată pe site-ul FRF.

Știrea a ajuns deja în presa internațională, paginile dedicate sportului remarcând tricourile speciale ale jucătorilor de la națională, ale căror numere sunt exprimate prin operații matematice.

„Fotbalul şi matematica nu se exclud. Trebuie să privim sportul şi educaţia ca fiind nu doar complementare, ci elemente fundamentale integrate în procesul de formare şi desăvârşire al copiilor. Ne dorim să avem generaţii sănătoase şi inteligente, elevi care ating performanţa prin instrumente adaptate pasiunilor. Prin acest proiect, copiii vor învăţa noţiunile de bază ale fotbalului şi vor avea o oportunitate în premieră în ţara noastră - aceea de a descoperi matematica printr-un mod de abordare atractiv”, declară preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Reprezentantul editurii, Andrei Niculescu, a afirmat că, pentru început, manualul se va adresa elevilor de clasa a IV-a.

„Ne-am propus, pentru început pentru clasa a IV-a, sǎ înlocuim textele oarecum convenţionale ale problemelor de matematicǎ prin ceva nou, surprinzǎtor şi mult mai atractiv pentru aceastǎ vȃrstǎ. Cǎci, în fond, dacǎ Steve Jobs a avut îndrǎzneala sǎ cearǎ proiectanţilor sǎ conceapǎ un telefon cu un singur buton, sfidȃnd convenţiile, de ce n-am cere şi noi vedetelor din fotbalul naţional sǎ devină ambasadori ai matematicii şi ai şcolii în general? Sper ca demersul nostru sǎ aibǎ viaţǎ, sǎ bucure inimile şi minţile celor mici şi sǎ stimuleze victoria pentru echipa noastrǎ naţionalǎ la Europenele din acest an", a spus Niculescu, potrivit site-ului FRF.

Exemple de probleme:

1.Bogdan Stancu și Florin Andone au înscris 27 de goluri în acest sezon. Andone a marcat cu 9 de goluri mai multe ca Stancu. Câte goluri a înscris Andone? Dar Stancu? 

2.Pe parcursul câtorva meciuri, Claudiu Keșeru, Gabriel Torje și Răzvan Raț au alergat, împreună, 49 de kilometri. Torje a alergat cu 9 km mai mult decât Raț și cu 5 mai mulți decât Keșeru. Află câți kilometri a alergat fiecare dintre cei trei „tricolori”. 

3.România a obținut până acum 4 victorii și două remize în grupa de calificare pentru Campionatul Mondial. Dacă o victorie înseamnă 3 puncte, iar o remiză numai un punct, câte puncte are România până acum ?

SURSA: FRF.RO

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri