VIDEO. Vicecampionul național la raliu a scăpat ca prin minune dintr-un accident grav

Data actualizării: Data publicării:
masina campion

Vicecampionul naţional la raliu a fost la limita dintre viaţă şi moarte. Pilotul în vârstă de 50 de ani s-a răsturnat de şapte ori cu maşina în timpul unei curse din Harghita.  Bolidul lui a zburat de pe traseu într-o curbă şi în timp ce se rostogolea, bucăţi din caroseria bolidului de un sfert de milion de euro zburau în toate părţile.

Într-o curbă periculoasă, Dan Gîrtofan, unul dintre piloţi, a ieşit în decor, iar spectatorii au urmărit speriați cum mașina se învârte prin aer ca un titirez.

Ca printr-o minune, pilotul şi copilotul au scăpat doar cu o sperietură şi câteva zgârieturi, iar Dan Gîrtofan a avut puterea să se adune și să analizeze ce s-a întâmplat.

Dan Gîrtofan: „Ce poate să se întâmple? Ce vezi. Nu-mi dau seama. Am intrat destul de tare şi am ieşit cu spatele un pic prin şanţ. Următorul viraj de dreapta, ne-a aruncat şanţul peste cap şi ne-a tăvălit până ne-am plictisit”.

Concurenţii spun că traseul din Harghita este unul foarte dificil.

„Foarte multe feluri de viraje. De la drum lat şi de viteză până la cele mai înguste drumuri şi cu multe surprize, capcane şi cu multe ieşiri pe acostament, pe asfalt, ceea ce înseamnă aderenţă schimbătoare”, a explicat Titi Aur, fost pilot profesionist. „S-a format un fel de trambulină. Maşina s-a ridicat pur şi simplu, după care şi-a continuat acele tonouri şi flick-flack-uri şi şurub în aer, practic fără să mai aibă control”, a continuat Titi Aur.

Gârtofan și copilotul Mârza nu au fost singurii ghinionişti. Aproape o treime dintre cele 85 de echipe aliniate la start au abandonat în timpul cursei.

„Au fost multe ieşiri în decor şi multe abandonuri la acest raliu. Ritmul pe care l-am avut toţi concurenţii a fost unul foarte alert. Era o luptă extrem de strânsă. Se pare că Dan, în acel viraj, a intrat plin, cum spunem noi”, a explicat Vali Porcișteanu, pilot de raliu.

60.000 de euro va costa reparaţia maşinii lui Dan Gîrtofan. Se adaugă la pagubă şi punctele pierdute în clasamentul general al piloţilor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri