Astra Giurgiu este în premieră campioana României

Data publicării:
DSC 0157

Cu o etapă înaintea finalului campionatului, trupa lui Marius Şumudică are un avantaj de cinci puncte în faţa Stelei şi, evident, nu mai poate pierde prima poziţie, una pe care a deţinut-o încă din etapa a şaptea din sezonul regulat.

Celelalte echipe care au condus Liga 1 în debutul sezonului au fost Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CSMS Iaşi şi Dinamo.

Astfel, Astra a devenit a 23-a campioană a României şi a cincea echipă din afara Capitalei care câştigă titlul, după 1990, după Universitatea Craiova, CFR Cluj, Unirea Urziceni şi Oţelul Galaţi.

Giurgiu este al 13-lea oraş care dă campioana în România, după Bucureşti, Timişoara, Ploieşti, Arad, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Oradea, Braşov, Reşiţa, Urziceni şi Galaţi.

Acesta este primul trofeu din cariera de antrenor a lui Marius Şumudică, cel care a câştigat ca jucător titlul (1999) şi două Cupe ale României (1998, 2002), toate trei în tricoul Rapidului.

Titlul este o premieră pentru majoritatea jucătorilor din lotul giurgiuvenilor: Daniel Niculae, Florin Lovin, Iulian Roşu şi Adrian Scarlatache sunt singurii fotbalişti care au mai câştigat campionatul în România.

VIDEO. Cum au sărbătorit jucătorii Astrei

Jucătorii Astrei au urmărit meciul Stelei cu Pandurii împreună, în cantonamentul echipei, de la Giurgiu. La finalul partidei de pe Arena Națională, giurgiuvenii au declanșat sărbătoarea, cântând „Campionii! Campionii!” și aprinzând torțe.

Ulterior, jucătorilor li s-au alăturat și mai mulți suporteri și susținători, în fața hotelului de cantonament. Noii campioni au deschis șampaniile și au scandat împotriva rivalei Steaua. Apoi l-au purtat pe brațe pe antrenorul Marius Șumudică, pe care l-au aruncat de mai multe ori în sus.

Astra e deja campioană, dar mai are două meciuri de jucat în acest sezon. Cu Dinamo, luni, 2 mai, în direct la Digi Sport, de la ora 20:30, și cu Pandurii, în deplasare, în runda a zecea a play-off-ului.

Citiți și George Becali, după ce Steaua a pierdut titlul: „Nu avem valoare. Iau în calcul retragerea din fotbal”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri