Celta Vigo a deschis prima academie de fotbal din estul Europei la Braşov

Data publicării:
bv

Cinci copii vor primi în fiecare an burse de merit şi vor putea călători la Vigo, pentru a se antrena timp de trei săptămâni alături de juniorii Celtei. Iar noua scoală de fotbal va fi coordonată, din august, de un director tehnic spaniol ce se va afla în permanenţă alături de antrenorii şi copiii de la Colţea Braşov.

„Noi nu înfiinţăm academii aşa cum fac alte echipe mari doar pentru a vinde un nume. Noi le facem şi credem că putem să contribuim cu ceva. Dar eşecul nostru ar putea fi şi eşecul Braşovului, mai ales dacă oamenii nu vor avea acelaşi entuziasm pe care îl avem şi noi”, a spus Carlos Mourino, preşedinte Celta Vigo.

Autorităţile locale din Braşov promit că "Celta Vigo Braşov" va avea toate condiţiile să se dezvolte. Şcoala de fotbal va putea folosi două baze sportive: Carpaţi şi Metrom.

În funcție de cum va evolua acest lucru, sigur că municipalitatea va trebui să ia în calcul o implicare mult mai profundă din punct de vedere al fotbalului în Brașov, în special pe ce înseamnă copii și juniori”, a spus George Scripcaru, primar Braşov, candidat independent la Primăria Braşov.

Şcoala braşoveană de fotbal va asigura, din venituri proprii, toate cheltuielile pentru jucători şi antrenori, precum şi pentru directorul de proiect. În schimb, copiii care vor învăţa aici vor avea şansa, peste ani să joace în străinătate

„Vom lucra foarte mult la educaţia copiiilor şi le transmitem clar că nu ne vom abate de la reguli, vom instaura lucruri normale pentru fotbalul occidental, disciplină, reguli stricte, transparente, argumente la fiecare decizie pe care o vom lua”, a spus Ciprian Jurubescu, preşedinte CS Colţea 1920 Brasov.

Celta Vigo, unul din cluburile de tradiţie din Spania, are una din cele mai puternice academii din peninsula iberică.

În 2014, a primit din partea Federaţiei Spaniole de Fotbal şi a Ligii Profesioniste din Spania, premiul pentru cel mai bun centru juvenil din peninsulă.

Anul acesta a încheiat Primera Division pe locul 6 şi s-a calificat pentru următorul sezon din Europa League. Noua şcoală de fotbal din Braşov e prevăzută să funcţioneze cinci ani cu opţiune de prelungire pe încă cinci. Celta Vigo a mai deschis academii în Mexic, Statele Unite ale Americii şi Panama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri