Cluburile care ar putea să joace cu tribunele goale tot sezonul

Data actualizării: Data publicării:
mingii fotbal

Cluburile de fotbal din Anglia, care activează în prima ligă, au devenit atât de bogate, încât îşi pot permite să joace cu tribunele goale sezonul acesta şi tot ar înregistra profit. Potrivit BBC, în această situaţie privilegiată se află 11 din cele 20 de echipe din Premier League, care pot disputa meciurile fără spectatori şi tot ies pe plus.

Se întâmplă acest lucru graţie unor drepturi de televizare-record, de aproape 9,3 miliarde de euro, pentru perioada 2016-2019. De acolo vine grosul, pe când veniturile realizate din vânzarea de bilete au reprezentat doar o cincime din total în ultimul sezon.

Dar Federaţia suporterilor sfătuieşte cluburile să nu renunţe, totuşi, la suporteri.  Motivul pentru care posturile de televiziune au fost dispuse să cheltuiască atât de mulţi bani pentru drepturile de televizare e reprezentat, în mare măsură, de ambianţa de pe stadioane.

În sezonul trecut, cluburile de fotbal din Premier League au înregistrat venituri record de peste 5,6 miliarde de euro, o creştere cu 25% faţă de sezonul precedent. Clasamentul e condus de Manchester United, care a încasat nu mai puţin de 650 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri