Finala CM-2018. Cum au trăit suporterii cel mai așteptat eveniment fotbalistic

Data publicării:
World Cup Fans In The U.S. Gather To Watch Final Between France And Croatia
Foto: Guliver/GettyImages

Delirul fotbalului a cuprins Franţa, după ce naţionala cocoşului galic a câştigat Campionatul Mondial. După 20 de ani, cupa se întoarce în Hexagon şi sute de mii de oameni au sărbătorit în stradă, cu şampanie şi artificii. Străzile se vor umple din nou astăzi, când pe bulevardul Champs Elysee vor defila campionii lumii. Sărbătoare este însă şi în Croaţia. Deşi au pierdut finala, fotbaliştii din Balcani rămân revelaţia campionatului şi au realizat o performanţă unică în istoria naţionalei lor.

Suporterii francezi au luat foc la 18 minute de la începerea finalei. Autogolul croatului Mario Mandžukić a declanşat nebunia, dar a fost o bucurie de scurtă durată. După doar zece minute, a fost rândul fanilor croaţi să urle de fericire.

Emoţiile intense au continuat să alterneze pentru croaţi şi francezi, dar la final, în lacrimi de bucurie au izbucnit suporterii cocoşului galic. Griezmann, Pogba şi Mbappe aduc acasă cupa pe care francezii nu o mai atinseseră de două decenii.

„În 1998 eram prea tineri ca să sărbătorim, trebuia să ne culcăm la 21:30, dar acum trăim momentul la intensitate maximă, ne bucurăm alături de prieteni, e minunat!”, spune un tânăr.

Croații, mândri de eroii lor
Fans Watch As Croatia Take On France In The Football World Cup Final
Foto: Guliver/Getty Images

La 1.400 de kilometri distanţă, în capitala Croaţiei, fanii nu au fost deloc supăraţi. A fost prima dată când naţionala lor a ajuns în finala unei Cupe Mondiale, iar performanţa este suficientă pentru fotbaliştii că fie aşteptaţi ca nişte campioni.

Fans Watch As Croatia Take On France In The Football World Cup Final
Foto: Guliver/Getty Images

„A fost greu de urmărit, am plâns...Dar simplul fapt că au ajuns în finală aproape că înseamnă că noi suntem câştigătorii”, a mărturisit o doamnă trecută de prima tinerețe.

Dacă în Croaţia cuvântul de ordine este consolare, Franţa sărbătoreşte. Suporterii vor să petreacă toată noaptea pe străzi. Bucuria victoriei a declanşat fiesta pe străzile marilor oraşe, din Paris până la Cannes, unde românii au sărbătorit împreună cu francezii.

Numai că, la Paris, din prea plin de bucurie s-a ajuns la violențe și confruntări cu forțele de ordine. Euforia bucuriei le-a crescut adrenalina unor francezi care s-au încăierat cu poliţiştii pe străzile Parisului şi au jefuit un centru comercial. Detalii și imagini, aici.

Fans Celebrate The Outcome Of The World Cup Final Between France And Croatia
Foto: Guliver/Getty Images

Naţionala Franţei va sărbători câştigarea titlului mondial, luni, alături de fani, printr-o paradă pe Champs-Elysees, care se va desfăşura între orele locale 17.30 şi 18.30. Apoi, la ora 18.30, naţionala Franţei va fi primită la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron. La recepţia care se va încheia la ora 20.00 vor fi prezenţi miniştri, familiile jucătorilor şi o mie de copii de la cluburile de unde provin fotbaliştii campioni mondiali.

Belgienii, primire triumfală

Și fanii belgieni le-au făcut o primire de gală eroilor lor de la Cupa Mondială. A fost nebunie fără margini în Grand Place din Bruxelles, unde medaliaţii cu bronz au fost în centrul atenţiei. Sufletul petrecerii şi maestru de ceremonii a fost cel mai bun jucător al „dracilor roşii”, Eden Hazard. Celebrul hit, Freed from Desire, a devenit imnul belgienilor. Cea mai bună performanţă din istoria Belgiei a fost salutată şi de familia regală a Belgiei, în frunte cu regele Philippe şi regina Mathilde.

Citiți și: 

CM-2018. Câți bani primesc echipele de pe podium

Bucurie și consolare în ploaie, după finala CM-2018 - GALERIE FOTO

Final pentru Cupa Mondială 2018. Cine sunt jucătorii „premianți”

CM-2018 Franța are al doilea titlu mondial din istorie. Croația pierde onorabil, după un meci al nervilor tari

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri