Fotbalistul Patrick Ekeng, de la Dinamo, a murit pe teren în timpul meciului cu Viitorul. Cum s-a întâmplat

Data publicării:
patrick ekeng

ACTUALIZAREFinala Cupei României ar putea fi amânată, în urma decesului lui Ekeng.


Liviu Bătineanu, medicul echipei Dinamo: „S-a produs un stop cardio respirator. O oră şi jumătate s-a făcut resuscitare. Avea momente în care îşi revenea dar în final nu a rezistat. Toate ambulanţele au aparate de resuscitare, am făcut un minut până la spital, timp în care i s-a făcut masaj cardiac. Nu a avut probleme dinainte, la Institutul National de Medicină Sportivă se face un examen complex”.

Ionel Dănciulescu, director sportiv FC Dinamo: „Vom vedea diagnosticul final la IML. Este un coşmar, pentru mine, pentru echipă, pentru întreaga suflare dinamovistă. Nu-mi găsesc cuvintele. E mult prea mult”.

ACTUALIZARE. „Din ce înţelegem, Ekeng e în continuare resuscitat, dar se pare că nu răspunde la aceste manevre. S-au strâns zeci de fani ai lui Dinamo în jurul Spitalului de Urgenţe. Deocamdată nu avem o poziţie oficială a medicilor, nu ştim nici cauzele care au dus la această situaţie”, relatează Alexandra Turda, reporter Digi Sport aflat la spital.


ACTUALIZARE. 10 medici încearcă să îl resusciteze pe Ekeng, dar situaţia acestuia nu este încă una mai bună, potrivit digisport.ro.


La doar 7 minute după ce Mircea Rednic l-a trimis în teren în confruntarea cu Viitorul, mijlocaşul la închidere de 26 de ani din Camerun s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inert. Imediat, jucătorii Viitorului au trimis mingea în aut, realizând că este vorba de o problemă gravă, relatează digisport.ro.

Ambulanţa a pătruns imediat pe teren, iar medicii i-au acordat primul ajutor, pentru ca apoi să îl transporte la Spitalul de Urgenţe.

Din reacţiile avute de jucători, problemele lui Ekeng sunt extrem de grave. Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al lui dinamo, a fost surprins de camerele de filmat plângând în hohote.

De notat că jucătorul african fusese ultimul jucător schimbat de Mircea Rednic. După ieșirea lui, Dinamo a rămas în inferioritate numerică.

Din informaţiile obţinute de reporterii Digi Sport prezenţi la stadion, în momentul în care a fost urcat în ambulanţă, mijlocaşul nu îşi recăpătase cunoştinţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri