Premieră istorică: Următoarea ediție a Mondialului se va disputa iarna!

Data publicării:
iarna tv vin fiert shutterstock_114543430
Foto: Shutterstock

Cupa Mondială 2018 s-a încheiat, la Moscova, cu o ploaie torențială, dar pregătiți-vă să urmăriți finala Campionatului Mondial de peste patru ani eventual cu nămeții la ușă! Și nu cu berea în față, ci cu vin fiert, având în nări miros de brad și, eventual, de cozonaci. Turneul mondial următor, cel din 2022, din Qatar, a fost programat între 21 noiembrie şi 18 decembrie. Probabil Moș Crăciun va fi cel care va înmâna trofeul următoarei campioane mondiale.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit, duminică, la Kremlin, cu emirul Qatarului, căruia i-a predat balonul Cupei Mondiale. Qatarul găzduiește CM-2022 și s-a luat această decizie din cauza temperaturilor extrem de ridicate din perioada verii înregistrate în această țară. Informația a fost confirmată în această săptămână de președintele FIFA, Gianni Infantino.

Nu s-a stabilit încă numărul de echipe participante. Ar putea fi 48, faţă de 32 câte sunt în prezent. Confederaţia sud-americană a propus un sistem cu 48 de echipe, dar Consiliul FIFA va decide numărul de echipe în acord cu organizatorii din Qatar în următoarele luni. Formula cu 48 echipe va intra sigur în vigoare la CM 2026, care va fi găzduită în comun de SUA, Canada şi Mexic.

Arabii au demarat deja construcţia mai multor stadioane ultramoderne pentru cel mai cotroversat Mondial de până acum. În ultimii ani, FIFA a fost acuzată că a primit mită de milioane de euro pentru a acorda Qatarului organizarea Cupei Mondiale.

Citiți și: 

VIDEO. Primul stadion demontabil

Şase ţări arabe cer FIFA să îi retragă Qatarului organizarea CM din 2022

Qatarul, criticat de Amnesty International pentru abuzurile la care sunt supuși muncitorii străini

Corupţie la FIFA | 152 de tranzacţii, investigate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri