Reacție dură a Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori, după moartea fotbalistul Patrick Ekeng

Data publicării:
Minge de fotbal in fata portii - Guliver GettyImages-1

„M-am saturat de mizeria din fotbalul nostru în care diletanți ocupa posturi cheie în cluburi. Oameni complet nepregătiți, veniți din alte domenii ne dau lecții de cum se conduce fotbalul. DUMNEZEU să-l odihnească pe Patrick Ekeng. Oare câți fotbaliști trebuie sa mai moara sa schimbam regulamentele? Sa obligam cluburile sa faca controale profesioniste? Nu sunt un adept al comunicării pe Facebook, dar în seara asta sunt scârbit de tot ce trăiesc în fotbalul din România, zi de zi. Sper ca la următorul comitet executiv al FRF sa discutăm aceste probleme și sa venim cu soluții concrete, nu cu promisiuni ieftine”, a scris președintele AFAN pe pagina de Facebook a Asociației. 

Emilian Hulubei a explicat pentru Digi24 că a avut această reacție deoarece sunt echipe de fotbal care și-au concediat doctorul și fotbaliști care nu merg la controale. 

Am scris postarea pentru că am avut o discuţie cu un jucător de la Liga 1 - o echipă care a concediat doctorul de două luni. Sunt fotbalişti care nu au parte de asistenţă medicală. Controalele care se fac o dată la șase luni trebuie să primească accept. Din păcate multe cluburi nu vin la București la Centrul de medicină sportivă şi preferă să meargă la o clinică ce nu e specializată pe sport. Aasta e grav. Aparatura de care dispun nu e cea mai performantă, ar trebui echipamente ca în străinătate. Nu vorbesc de juniori unde nu e ambulanţă, controale, absolut nimic”, a spus președintele AFAN. 

De asemenea, șeful AFAN a precizat că trebuie schimbat regulamentul pentru a se îmbunătăți tot ce ține de asistența medicală a fotbaliștilor

„Nu pot evalua asta, dar că spitalul era la două minute, cel mai bine e să vedem rezultatele anchetei. Ambulanţa se va constata cu ea şi probabil cei vinovaţi vor plăti. Putem introduce în regulamentele de licenţe mai multe puncte care să facă referire la partea medicală. Eu voi veni cu cazuri concrete”, a subliniat Emilian Hulubei. 

Vă reamintim că, vineri seara, la meciul Dinamo-Viitor, unul din jucătorii alb-roşilor, camerunezul Patrick Ekeng, s-a prăbuşit pe gazon şi a murit. 

Citiți și: 
Finala Cupei României, amânată
Tragedie la Dinamo. Patrick Ekeng a murit. Jucătorul s-a prăbușit pe teren în timpul meciului cu Viitorul
Moartea fotbalistului Patrick Ekeng, în presa străină
Dosar penal in rem după moartea fotablistului Patrick Ekeng 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri