Seară de vis pentru Ianis Hagi la Rangers

Data actualizării: Data publicării:
Rangers v SC Braga, UEFA Europa League, Football, Round of 32, 1st Leg, Ibrox Stadium, Glasgow, UK - 20 Feb 2020
Ianis Hagi felicitat de antrenorul Tom Culshaw la finalul meciului dintre Rangers și Braga, din Europa League Foto: Stuart Wallace/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ianis Hagi a fost, joi seara, eroul lui Glasgow Rangers în meciul cu portughezii de la Braga. Românul a reuşit să înscrie două goluri, care au adus o revenire de poveste a scoţienilor în prima manșă a șaisprezecimilor pentru finala Europa League. Oaspeţii aveau 2-0 în minutul 67, dar au părăsit terenul învinşi.

Pe Ibrox Park, Ianis Hagi a fost omul meciului și i-a adus victoria lui Rangers cu o dublă senzaţională chiar sub privirile tatălui său. 

Portughezii de la Braga aveau 2-0 în minutul 67, atunci când Hagi a dat semnalul revenirii. Oaspeţii deschiseseră scorul în minutul 11: Fransergio a prins un şut de zile mari din afara careului. Braga şi-a mărit avantajul în partea a doua a meciului.

Hagi a redus apoi din diferenţă, iar Aribo a restabilit egalitatea după ce a înşirat cinci adversari în drumul spre gol. Ianis Hagi a fost însă cel care a adus victoria, cu opt minute înainte de final. Golul a venit dintr-o lovitură liberă, la care mingea a deviat din zid.

gica hagi reactie gol ianis - captura
Gheorghe Hagi a fost surprins reacționând, în tribune, la golul victoriei aduse de fiul său, Ianis Hagi, în meciul dintre Rangers și Braga din Europa League Foto: captura TV

Scoţienii l-au aplaudat în picioare la final. Fanii „The Gers” și-au manifestat bucuria uriașă și pe Twitter, unde au curs mesajele de laudă pentru internaționalul nostru, scrie digisport.ro. „Ianis Hagi e mai bun decât a fost tatăl său, da, m-ați auzit bine”, a scris un fan.

Și presa a lăudat prestația jucătorului român de 21 de ani, care a avut o acuratețe a paselor de 85%.  Ianis a avut cifre excelente în disputa cu Braga: 63 de atingeri, 27 de pase reușite, două intercepții, două ocazii create, două șuturi și două goluri. 

- Este cea mai bună seară din cariera ta? a fost întrebat românul la finalul meciului.

- Cred că da! Am mai avut momente bune înainte, dar să reuşeşti o dublă într-o competiţie europeană e uimitor. E un vis împlinit! a declarat tânărul Hagi.

Citiți și: Ianis Hagi, inclus de UEFA în echipa ideală a săptămânii în Europa League

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri