Serbia-România 2-2. Momentul când suporterii români au fost aplaudați de cei sârbi - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
kosovo

„Sârbii și românii, ca frații”, a titrat presa din Serbia, care a punctat un moment deloc lipsit de semnificație, petrecut în tribune, la partida de luni seară dintre Serbia și România, în cadrul Ligii Națiunilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ca pentru a repara gafa făcută în iulie de premierul Viorica Dăncilă, care a confundat capitala Muntenegrului, Podgorița, cu cea a Kovoso, Priștina,  suporterii români prezenți pe stadionul FK Partizan din Belgrad au strigat, luni seară, „Kosovo e Serbia”. Imediat, gestul lor a fost răsplătit cu aplauze de suporterii sârbi.

Kosovo și-a declarat independența față de Serbia în februarie 2008. Independența nu a fost recunoscută de Belgrad și nici de România.

După destrămarea Iugoslaviei, Muntenegru și Serbia au alcătuit o federație până în 2006, când, în urma unui referendum, Muntenegru și-a declarat independența, față de care, însă, Serbia nu a obiectat.  

Citiți și:  Ce a scris presa din Muntenegru și Serbia despre gafa Vioricăi Dăncilă

Echipa naţională a României a încheiat la egalitate, scor 2-2 (0-1), meciul susţinut, luni, la Belgrad, în compania Serbiei, în etapa a doua a grupei 4, seria C a Ligii Naţiunilor. În prima etapă a grupei, România a remizat cu Muntenegru, scor 0-0, iar Serbia a învins Lituania, scor 1-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri