Spirit războinic la naționala de handbal feminin: Scoate dacul din tine!

Data actualizării: Data publicării:
aurelia bradeanu dac

Stindardul de luptă va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi la meciuri căciuli cu această tematică. În viitorul apropiat se vor pune în vânzare şi tricouri pentru fani cu un design special. Tricolorele vor avea şi un imn special - „Căciulă”, creat iniţial de Ioan Hagiu şi interpretat acum de Virgil Ianţu şi Adrian Despot.

Căpitanul echipei naţionale, Aurelia Brădeanu, a fost prima jucătoare care a intrat în rolul de războinică dacă, acceptând să se îmbrace într-un costum tradiţional, ca acum 2000 de ani.

„Federaţia Română de Handbal a fost sprijinită în această campanie de Mugur Pop, alias Gerula, un personaj inedit care şi-a construit lângă Cluj o tabăra de pregătire a noilor daci. Acesta speră să le insufle jucătoarelor spiritul războinicilor din antichitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

„O să fie un meci interesant, pentru că este un Trofeu Carpați foarte important, cu echipe foarte bune, (...) și un antrenor nou pentru echipa României și o să fie foarte interesant”, spune Aurelia Brădeanu, jucătoare la Corona Brașov.

La antrenamente, noul selecţioner, suedezul Tomas Ryde, vine cu metode inedite. După ce au jucat fotbal, handbalistele tricolore au avut o sesiune de pregătire cu ochii închişi.

Cristina Neagu este sigură că suedezul Ryde este alegerea potrivită pentru banca naţionalei.

„Da, mi se pare un pas înainte. Una e cu un străin, alta e cu un român. Am ajuns la o vârstă la care cred că pot să-mi spun o părere despre ce se întâmplă cu un antrenor străin și cu unul român”, a declarat Cristina Neagu, care joacă la Buducnost.

Partida dintre România şi Brazilia, de la Trofeul Carpaţi, va fi transmisă pe Digi Sport 3, vineri, de la ora 20:00. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri