Bianca Andreescu, mesaj pentru fanii români înainte de finala cu Serena Williams de la Rogers Cup 2019

Data publicării:
bianca andreescu rogers cup 2019 finala
Bianca Andreescu Foto: captură TV

Bianca Andreescu are fanii de partea ei la Toronto, acolo unde va lupta duminică seara cu Serena Williams pentru marele trofeu. La fiecare meci, jucătoarea cu origini româneşti a fost încurajată atât de canadieni, cât şi de români. Pe lângă sprijinul fanilor, la Rogers Cup, Bianca i-a avut alături şi pe părinţii ei.

„Suportul din România este foarte minunat, chiar simt toată iubirea voastră şi a părinţilor mei. Ei să fie aici la turneul ăsta, în Canada, pentru mine este un moment foarte special, pentru că niciodată nu vin ei la turnee, doar la Grand Slam-uri. Să fiu alături de ei este minunat pentru mine”, i-a declarat Bianca Andreescu trimisului special Digi Sport, Gabriel Morariu.

La doar 19 ani, Bianca Andreescu scrie istorie la Toronto, după ce a devenit prima jucătoare din Canada care va lupta pentru trofeul de la Rogers Cup, în ultimii 50 de ani. Adversară îi va fi nimeni alta decât Serena Williams, de trei ori campioană la Open-ul canadian. În semifinala cu Marie Bouzkova, americanca a revenit de la un set pierdut la 1 și s-a impus în următoarele cu 6-3.

Meciul pentru trofeul de la Rogers Cup va fi primul duel între Serena și jucătoarea de origine română, care de luni va intra în top 20 WTA, după ce în urmă cu un an nu era nici măcar în Top 200.

În schimb, americanca de 37 de ani a câștigat primul dintre cele 23 de titluri de Grand Slam din palmares, în 1999, la US Open, cu nouă luni înainte ca Bianca să se nască. Tocmai de aceea, Bianca este încântată că are ocazia să joace cu o legendă vie a tenisului mondial.

„Am mai zis că vreau să joc cu ea până se retrage și dacă pot să joc cu ea mâine (duminică – n.r.), o să fie o experiență minunată. Va fi minunat să împart terenul cu ea, este o legendă a acestui sport”, a spus Bianca Andreescu.

La rândul ei, Serena Williams a avut cuvinte măgulitoare pentru tânăra Bianca Andreescu.

„Nu am mai jucat niciodată cu ea. Recunosc că am devenit o fană a ei, văzând că aici toată lumea o susţine şi o încurajează. Pot spune că e contagios efectul Bianca. Mi-am dorit să joc cu ea, aşa că abia aştept. Sper doar că o să mă susţineţi şi pe mine”, le-a spus Serena Williams spectatorilor, la interviul de pe teren, după ce a câștigat meciul din semifinale cu Marie Bouzkova, din Cehia.

„Bianca clar știe să joace, să câștige pe terenurile mari, a câștigat deja un turneu mare anul acesta și acum este din nou într-o finală. Sigur va fi un meci frumos”, a declarat ulterior marea campioană Serena Williams.

Finala de la Rogers Cup, dintre Bianca Andreescu și Serena Williams, începe duminică la 20:30 și este transmisă de Digi Sport 2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri