C. T. Popescu: Eu nu m-am speriat la 3-0 pentru Pliskova

Data actualizării: Data publicării:
ctp zambind

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că Simona Halep e într-o stare psihică și fizică excepțională după ce s-a calificat în semifinalele Australian Open, în urma victoriei împotriva Karolinei Pliskova, cu 6-3, 6-2.

„Este primul român în proba de simplu care se califică în semifinală la Australian Open. Să-l cităm pe comentatorul Eurosport: „Arată ca numărul 1 mondial”. Așa a jucat, ca numărul 1 mondial. A câștigat meciul ăsta cu capul și cu picioarele, pentru că era necesară o tactică simplă, dar nu la îndemâna oricui, în fața Karolinei Pliskova. Dacă Pliskova lovește de pe picioare, are timp să-și așeze lovitura, ea poate fi numărul 1 mondial, dar dacă e silită să se miște înainte de a lovi, atunci Pliskova are o valoare cam de numărul 30-40 mondial, deci Simona trebuia să o pună în mișcare pe Pliskova.

Eu nu m-am speriat (la 3-0, pentru Pliskova în setul I, n.r.) pentru că era vorba doar de serviciul care la început nu i-a intrat Simonei. A făcut două duble greșeli, servea moale, nu simțea mingea. După aceea Simona a dat drumul la picioare și cehoaica n-a făcut față vitezei, ritmului impuse de Simona. De nenumărate ori a rămas în urmă, în spate, în schimburi, prin excepționala ei viteză de deplasare.

Momentul psihologic al meciului a fost la scorul de 3-3, după ce a avut 3-0 cehoaica. Simona a egalat la 3, a servit Pliskova și Simona a revenit de la 40-15 pentru cehoaică și a ajuns să aibă avantaj. Acolo, după un schimb prelungit, a reușit cehoaica un rever, plesnit, cu două mâini departe de Simona. Foarte greu de atins mingea aia și s-a dus Simona cu sprintul ei de motoretă Mobra, cu pași mici s-a întins la limită și a blocat mingea apăsând-o doar cu încheieturile mâinilor, pentru că corpul nu mai putea să participe, și mingea s-a dus pe linie. 4-3 pentru Simona cu break. În acel moment i-a căzut fața Pliskovei și nu și-a mai revenit până la sfârșitul meciului.

Eu cred că acest meci câștigat repede, în două seturi, ca și cel precedent, sunt rezultatele victoriei istorice în fața lui Davis, după 3 ore și 45 de minute. Așa cum spuneam atunci, tot ce nu te omoară, te face mai puternic. Acea victorie muncită enorm poate să-i dea o combustie Simonei, care o poate duce poate până și în finală. Acum nimic nu o mai sperie pe Simona. A prins-o pe picior greșit pe cehoaică de nemunărate ori, a pus-o să lovească și cu stânga la un moment dat. A acționat foarte lucid Simona.

În fața lui Kerber, o să fie mult mai greu decât în fața lui Pliskova. Kerber e o jucătoare care nu poate fi bătută așa cum a fost bătută Pliskova, pentru că are o deplasare comparabilă cu a Simonei. Va fi un meci lung, atât fizic, cât și tactic, dar am mare încredere în starea fizică a Simonei din acest moment. E dată de acel meci cu Lauren Davis. 

Simona e în vârful ei fizic și psihic din întreaga carieră, poate să învingă pe oricine, asta nu înseamnă că va fi ușor meciul ce urmează, dimpotriva, va fi cel mai greu meci al ei de la Australian Open”, a declarat jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri