C. T. Popescu: Îmi pun mari speranțe în psihicul Simonei Halep

Data actualizării: Data publicării:
ctp zambind

Simona Halep „stă foarte sus” din punct de vedere mental, a spus, la Digi24, comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu, după calificarea româncei în finala turneului de la Madrid.

„A fost o partidă mult mai grea decât arată scorul. Meciul a stat, tot timpul, sub semnul incertitudinii. Mental, Simona stă foarte sus. Este aproape de vârful ei, de maximum ce poate să dea ca stabilitate psihică”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În finală, Halep va juca împotriva învingătoarei partidei dintre Svetlana Kuznețova și Kristina Mladenovici.

„Ușor nu e cu niciuna. Sunt foarte grele adversare. Kuznețova e o jucătoare cu foarte mare experiență, e o vulpe bătrână, știe o grămadă de trucuri. E o jucătoare inteligentă, tactică. Simona a bătut-o la Roland Garros, a fost bătută în Australia. E greu. Însă, dacă mă întrebați pe mine, oricât de greu i-ar fi de greu cu Svetlana Kuznețova, aș prefera-o ca adversar în locul lui Mladenovici. Scorul lui Mladenovici este superior în întâlnirile cu Simona. Nu-i place jocul lui Mladenovici, este un joc în forță, cu lovituri foarte puternice și plasate. Mladenovici e în stare să facă față raliului de pe fundul terenului cu Simona, ceea ce Sevastova n-a putut. În plus, posedă un joc la fileu net superior jocului Simonei. Știe foarte bine să pună scurte, știe să vină în față, știe voleu”, a explicat comentatorul de tenis.

„Dacă se joacă de pe fundul terenului şi se prelungesc schimburile, Simona are prima şansă. Dacă Mladenovici reuşeşte să împingă jocul în faţă, să pună scurte, să vină la fileu, atunci prima şansă e lui Mladenovici. Dar eu îmi pun mari speranţe atât în Simona, în psihicul şi loviturile ei de pe fundul terenului, cât şi în intervenţiile lui Darren Cahill”, antrenorul româncei, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri