C. T. Popescu: Simona a dovedit că poate fi învins stilul Șarapova

Data actualizării: Data publicării:
ctp candidati sua

Jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu a lăudat-o pe Simona Halep, după victoria istorică de azi în fața Mariei Șarapova (6-2, 6-2), pentru prima oară în cele opt partide disputate până acum.

„Simona a făcut poate cel mai important meci al carieri ei de până acum. Nu pot să spun că a fost cel mai frumos meci sau că a fost cel mai bun la nivel tehnic. Dar este extrem de important. Pentru că Simona a dovedit și și-a dovedit că poate fi învins acest mod de a câștiga pe care l-a impus Șarapova. Șarapova a impus un stil și Simona a învins acest stil”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Jurnalistul a mai spus că Maria Șarapova „a făcut cel mai prost meci al ei din acest an”, un meci cu multe greșeli.

„A servit foarte rău, a făcut 5-6 duble greșeli și un număr enorm, de 30-40, de greșeli neforțate. Pe acest fond meciul s-ar fi putut întoarce oricând dacă în momentul în care a avut ocazia să câștige game-ul fie pe serviciul Șarapovei, fie pe al ei, Simona nu ar fi atacat. Aceasta e deosebirea fundamentală și extrem de îmbucurătoare față de ce a jucat până acum Simona cu Șarapova”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Totodată, el a lăudat-o pe Halep pentru că a rezistat la micile victorii ale partidei realizate de rusoiacă și „și-a asumat, a riscat în momentele decisive”.

„Simona și-a asumat, a riscat în momentele decisive, Simona nu a ratat mingi de meci. A ratat o minge sau două de break. Și-a asumat cu dreapta să lovească decisiv. Serviciul Simonei a contat enorm. A avut un serviciu bun, fără să o lase pe Sharapova să vadă serviciul doi. După aceea a lovit extraordinar cu serviciul doi la linie și a intrat fără ca Șarapova să lovească ucigaș. A digerat reușitele Șarapovei sau puținele ei greșeli personale. Chiar și în momente în care Șarapova a avut noroc, Simona nu a clintit, a înghițit, a trecut mai departe. Este o victorie importantă prin care a arătat că Simona că poate face în fața unei astfel de jucătoare. A putut să atace când a avut ocazia”, a concluzionat Cristian Tudor Popescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri