C. T. Popescu: Simona Halep joacă acum ca un nr. 1. Armele ei în 2018

Data actualizării: Data publicării:
ctp 22 septembrie

Loviturile decisive și serviciul, din care Simona Halep a făcut o armă, o pot ajuta pe jucătoarea nr. 1 WTA să câștige finala de la Shenzen, indiferent de adversară, spune jurnalistul și comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu. El laudă și jocul Irinei Begu: în opinia sa, jucătoarea ar fi câștigat meciul dacă ar fi avut o adversară mai lentă decât Simona.


„Câştigul principal este acest meci care, în ciuda scorului, a fost unul dintre cele mai frumoase şi mai disputate din turneul de la Shenzen, până acum”, spune Cristian Tudor Popescu.

„De ce a câștigat Simona? Pentru că are o viteză în plus. Irina lovește tare, e a treia adversară înaltă, puternică și care lovește tare, după chinezoaica Ying-Ying Duan și după Arina Sabalenka, pe care Simona reușește să o contracareze printr-o deplasare execepțională în teren”, adaugă el.

Jurnalistul a vorbit și despre relațiile dintre cele două jucătoare, în condițiile în care Simona Halep a obținut cea de-a șasea victorie consecutivă în fața Irinei Begu.

„Știe Irina că Simona are această armă în plus și anume viteza cu care ajunge la minge și reușește să retrimită chiar și lovituri pe care alte jucătoare nu ar reuși să le mai ajungă. Dacă ar fi avut în față o jucătoare ceva mai lentă decât Simona, cu nivelul de joc arătat, Irina ar fi ajuns în finală, însă Simona e nr 1 mondial și joacă acum ca un nr 1 mondial”, spune comentatorul de tenis.

„Spuneam că progresele pe care le-a făcut Simona în plan mental și tehnic și tactică în 2017 se vor vedea în 2018. Avem o jucătoare mai matură, mai stăpână pe ea și pe reacțiile ei și lucrul cel mai important este decizia cu care Simona atacă în anumite momente. De câte ori a avut ocazia, a atacat cu lovitura decisivă, la linie, nu a a așteptat să câștige toate punctele prin erorile adversarei. Acesta mi se pare un element important care ar putea conta în finala cu Sharapova, dacă va fi în finală. Cred aceste lovituri pe care și le asumă Simona sunt elementul de progres esențial pentru anul în curs, alături și de serviciu. În sfârșit, Simona a făcut din serviciu o armă acum, în 2018”, spune Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep s-a calificat, vineri, în finala turneului WTA de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 626.750 dolari, după ce a învins-o pe compatrioata sa Irina Begu cu 6-1, 6-4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri