Campioană la tenis de masă, neconvocată la turnee europene. Tatăl sportivei: "Va merge pe banii noștri, dar nu reprezintă federația"

Data actualizării: Data publicării:
Alesia sferle campioana tenis de masa

Scandal în tenisul de masă din România. Oficialii federației de profil sunt acuzați că evită să o convoace la turneele internaționale pe campioana națională la categoria sub 12 ani. Tatăl sportivei din Oradea susține că în locul fiicei sale sunt selectate jucătoare mai slab clasate. Nemulțumit de situație, bărbatul este hotărât să plătească toate cheltuielile de deplasare ale fetei, dar spune că în acest caz fiica sa nu va mai reprezenta federația română.

Din 2017 până acum, Alesia Sferle ocupă primul loc în clasamentul naţional al copiilor de până la 12 ani, la tenis de masă. Anul trecut, sportiva legitimată la clubul CSM Zalău a devenit campioană naţională şi a câştigat Cupa României. Însă performanțele orădencei nu par să-i impresioneze pe oficialii Federaţiei Române de Tenis de Masă, care au convocat-o la un singur turneu european din cele peste 20 la care au participat sportivi români în ultimii doi ani.

”A luat locul cinci, a avut 12 victorii şi o singură înfrângere, deci a avut o evoluţie bună ţinând cont că în 2017 nicio jucătoare din România nu a ajuns în primele 16”, spune Marius Sferle, tatăl Alesiei.

Bărbatul susține că fiica lui a fost înlocuită de mai multe ori, în ultimul moment, cu sportive mai slab clasate. Ultima dată chiar luna aceasta, când orădeanca a fost anunțată că nu va mai primi bani pentru deplasarea la un turneu în Italia.

"Nu mai pleacă sponsorizată de federaţie, ci pleacă doar dacă îşi doreşte să îşi plătească toate cheltuielile. În locul Alesiei a plecat o fetiţă de pe locul 8, din Slatina, care nu a învins-o niciodată pe Alesia, deci e ceva incredibil."

”- Vreau să merg la cât mai multe concursuri internaţionale ca să fiu văzută şi să urc cât mai sus la mai multe loturi cu ITTF.
- Ce se întâmplă însă pentru că nu ai prea ajung în străinătate?
- Nu am ajuns, nu ştiu din ce cauză”, spune Alesia Sferle, campioana României la tenis de masă.

Antrenoarea Ana Maria Sebe, cea care a făcut convocările şi care se află cu lotul României la open-ul din Italia, a refuzat să ofere detalii despre această situație: ”Federaţia Română de Tenis de Masă are toate răspunsurile pentru plângerile domnului.”

Nemulțumit de situație, tatăl Alesiei Sferle nu exclude o măsură extremă: ”Să mergem chiar pe banii noştri, dar să nu reprezentăm FRTM (Federația Română de Tenis de Masă - n.n.).”

În 2017, pe când avea doar 10 ani, Alesia Sferle a fost recompensată cu "Paleta de argint", distincție pe care sportivii o primesc o singură dată în carieră.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri