CTP: Begu și Niculescu au făcut cel mai bun meci de dublu feminin românesc din istorie

Data actualizării: Data publicării:
ctp gest mana

Irina Begu și Monica Niculescu au făcut cel mai bun meci de dublu feminin românesc din istorie. Au fost mai mult decât o echipă, au fost o ființă, a spus la Digi24 comentatorul de tenis și jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Am văzut în această seară cel mai bun meci al unui dublu feminin românesc din istorie. Eu nu știu un meci mai bun decât acesta făcut de Irina Begu și Monica Niculescu împotriva campioanelor mondiale, pentru că asta sunt, nr. 1 mondial, cehoaicele Krejcikova și Siniakova. A fost un spectacol omenesc extraordinar al celor două fete. Rar am văzut două ființe omenești care să se completeze în acest fel, să se ajute, să fie la un moment dat o singură ființă. Au fost momente în care Irina a fost mai jos, momente în care a coborât Monica. De fiecare dată cealaltă i-a venit în ajutor, a făcut puncte extraordinare, i-a dat curaj, a scos-o din groapă. Aşa au și câștigat, pentru că la sfârșitul meciului, Siniakova a cedat. Probabil a contat și meciul de simplu. A făcut greșeli și partenera ei nu a mai reușit să o recupereze. Astfel, au reușit fetele să câștige, după un moment foarte greu psihologic, egalate la 4, după ce au avut break. Au rămas neclintite și au câștigat”, a spus jurnalistul.

Un spectacol de tenis cum mă bucur că am apucat să-l văd, mai ales că s-a întâmplat la nivelul naționalei României, care ajunge în semifinalele FED Cup. E o premieră, dacă nu punem la socoteală anul 1973, atunci era altceva. Acum suntem în semifinalele FED Cup, după ce am învins deținătoarea trofeului, cea mai puternică echipă de FED Cup din lume, câștigătoare de 11 ori a trofeului și putem spera, din acest moment la orice”, a adăugat el.

Întrebat cum va fi confruntarea cu echipa Franței, în semifinale, Cristian Tudor Popescu a spus: „Nu vreau să spun nimic, am și eu superstițiile mele în materie de tenis, nu altceva. În seara unei victorii de asemenea dimensiuni, sper că își dau seama telespectatorii care nu sunt foarte informați în legătură cu tenisul, dar care le-au privit pe fete, ce imensă performanță au realizat învingând Cehia. Haideți să ne bucurăm de această seară și calculele pentru viitor le vom face altă dată”.

România a învins Cehia, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-2, duminică seara, la Ostrava, după victoria dramatică a perechii Irina Begu/Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri