CTP: Secretele revanșei luate de Simona Halep în fața Johannei Konta

Data publicării:
ctp cu ochelari pe frunte

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat la Digi24 jocul Simonei Halep din partida cu Johanna Konta, în cadrul Fed Cup, și a arătat care au fost „secretele” victoriei categorice a constănțencei, în condițiile în care în urmă cu mai puțin de o lună, britanica o elimina în sferturile turneului de la Miami.

„Au contat orele şi orele şi zilele după înfrângerea de la Miami. Simona s-a antrenat ca un câine. Am văzut-o cum a muncit pe zgură, pentru că jucase pe hard toate meciurile de la începutul anului, și ca să fie pregătită, să fie adaptată pentru această partidă cu Marea Britanie, a petrecut trei săptămâni pe zgură, de antrenament intens, 4-5-6 ore. (...)

Ce am văzut azi este rodul seriozităţii cu care Simona a pregătit această partida. A fost impecabilă din punct de vedere tehnic, tactic şi fizic. A făcut ce trebuia să facă în fața unei jucătoare foarte valoroase cum e Konta, cu lovituri năprasnice. A luat iniţiativa, a atacat de câte ori a avut ocazia, important e să nu îi lase iniţiativa lui Konta, ca să nu se poată aşeza şi să lovească repetat şi tare cum îi place. A avansat în teren mereu Simona, a lovit repede şi nu i-a dat timp Johannei să ajungă la vreme la minge.

A fost o înfruntare între forţă şi rapiditate. Konta e mai bună la fileu, dar Simona nu s-a pierdut cu firea în faţa venirilor la plasă ale lui Konta şi a pasat-o de două sau trei ori excepţional. A servit bine Simona, solid serviciul şi a schimbat prima, altă cheie a meciului, direcţia în schimbul de minge. A obligat-o să lovească din alergare pe Konta. Ăsta e secretul. Konta, dacă e nevoită să lovească din alergare, atunci e o jucătoare modestă, de locul 40-50.

A fost un meci excelent din punct de vedere tactic şi fizic. Simona, antrenându-se atât de dur în aceste săptămâni, a căpătat încredere în rezistenţa ei. Contează foarte mult. A fost 3-1 pentru Konta în setul 2, se putea să piardă setul 2 Simona, important e să fii foarte sigură pe fizicul tău. Simona nu s-a panicat: Ce se întâmplă dacă pierd setul 2? Nu e nimic, jucăm trei ore, ştiu că pot să duc atât de mult.  A fost calmă şi a rezistat. După un set câştigat clar de Simona, cu 6-1, adversara nu mai are ce pierde şi se detensionează şi joacă relaxat ceva mai bine. (...)

Mai e un element care spune ceva despre starea Simonei. Țipătul Simonei. Ceea ce ea nu face. Acum a făcut aproape la fiecare minge, a scos acel ţipăt, care a arătat cuplarea, determinarea ei formidabilă pentru această partidă”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă a fost meciul decisiv pentru Fed Cup, Cristian Tudor Popescu a spus că nu, dar a fost un meci foarte important în primul rând pentru moralul celor două echipe. „Victoria Simonei înseamnă o injecție de încredere pentru jucătoarele noastre. Să vedem ce se întâmplă în continuare. Irina are șanse apreciabile”, a spus CTP.

Simona Halep a câștigat, duminică, meciul din Fed Cup împotriva Johannei Konta.  E prima victoriei a Simonei împotriva Johannei Konta, pe care a învins-o categoric, după numai o oră și 10 minute, în două seturi: 6-1, 6-3. După acest meci, rezultatul întâlnirii România-Marea Britanie din Fed Cup a devenit 3-1.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri