CTP: Simona a ținut-o la respect pe „bombardiera” Garcia

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep din primul meci de la Turneul Campioanelor 2017. Jurnalistul a remarcat serviciul bun al liderului mondial WTA dar și o greșeală majoră făcută de tatăl jucătoarei franceze când a venit în teren să discute cu ea. Halep, locul 1 WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA.

Cristian Tudor Popescu: M-a impresionat serviciul Simonei. A fost elementul determinant în acest meci, în special serviciul doi cu care Simona a reușit să o țină la respect pe „bombardiera” Garcia atunci când nu i-a intrat serviciul unu.

Vedeți cum e tenisul? Să ne amintim cum arăta Garcia la Beijing, în finală. Acolo, Caroline Garcia, prea puternică, invincibilă, a servit vreme de două ore cu o cadență infernală și a lovit tare cu dreapta. Aici nu a mai reușit să facă lucrul ăsta. Motivul principal a fost serviciul Simonei și faptul că Simona a atacat-o, nu a lăsat-o să-și mai facă jocul agresiv. Intervenția lui Darren Cahill din primul set, o altă deosebire față de Beijing, acolo nu a fost Darren, intervenția lui a fost ca întotdeauna foarte bună. I-a spus doar atât: „Nivelul de joc e bun, servești foarte bine, doar că nu-i mai da puncte gratuite. Fă-o să-și câștige punctele greu.

Cu această indicație, dată cu tonul inconfundabil al lui Cahill, de la 4-3 pentru Garcia, Simona a câștigat setul cu 6-4. A fost o desfășurare aproape matematică a meciului. De câte ori Simona a fost pasivă în joc, mulțumindu-se să trimită mingea peste fileu, așteptând să vadă ce-i vine de dincolo, Garcia a luat inițiativa, a lovit și a făcut punct în majoritatea cazurilor. De câte ori Simona s-a mobilizat și a trimis ea minge aspră, în unghi care să nu îi permită lui Garcia să se așeze, atunci a câștigat Simona.

S-a mai produs ceva important. O intervenție catastrofală a tatălui Carolinei Garcia, care este și antrenorul său. Domnul Garcia a comis o greșeală inadmisibilă pentru un antrenor, și anume nu a lăsat-o pe jucătoare să vorbească. Caroline a vrut să îi spună ceva, iar el i-a retezat vorba domnul Garcia, spunându-i „nu contează, trebuie să te ții de ce-am vorbit noi”. Uriașă greșeală. Întotdeauna trebuie să o asculți pe jucătoare, pentru că ea îți spune ce o doare, ce o deranjează. Să o asculți și să răspunzi la ce o „râcâie pe ea”, nu să-i spui „taci din gură și ne vedem de planul nostru”. I-a frânt pur și simplu psihicul jucătoarei domnul Garcia, cu stilul său dictatorial, așa că din acel moment Caroline a pierdut două game-uri la rând, după care jocul ei s-a rupt, pur și simplu, Simona făcând o formalitate pentru a o învinge.

Asta rămâne important din acest meci, serviciul Simonei foarte bun. Când a intrat serviciul unu a realizat și vreo trei ași. Serviciul doi a fost excelent, nepermițând retururi prea agresive din partea lui Garcia și faptul că nu a lăsat-o pe adversară să ia inițiativa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri