Qatar Open 2019. Cine este Elise Mertens, adversara Simonei Halep în finala de la Doha

Data actualizării: Data publicării:
elise mertens
Elise Mertens Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, nr. 3 WTA, încearcă sâmbătă să obțină al doilea trofeu al carierei la Doha, după ce a izbutit deja această performanță în 2014. Va disputa finala Qatar Open 2019 cu tânăra Elise Mertens, nr. 21 WTA, o sportivă din Belgia aflată în plină ascensiune și cu o eficiență de invidiat: a câștigat patru dintre cele cinci finale din circuitul WTA la simplu disputate până acum.  

2018 French Open - Day Nine
Elise Mertens va fi adversara Simonei Halep în finala de la Qatar Open 2019 Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a ajuns în finală învingând-o pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 7 mondial şi favorită 4, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Pentru româncă va fi finala cu numărul 34 din carieră.

La rândul ei, jucătoarea belgiană Elise Mertens, locul 21 WTA, s-a calificat, vineri, în finala turneului de categorie Premier de la Doha, după ce a trecut în semifinale de experimentata Angelique Kerber, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 3, cu scorul 6-4, 2-6, 6-1, într-o oră şi 47 de minute.

Finala Qatar Open 2019 dintre Simona Halep și Elise Mertens  va fi în direct la Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 17:00.

Ce spune Simona Halep despre finala cu Elise Mertens

„Cu Mertens am jucat de câteva ori și am câștigat, stil diferit, joacă mai rapid, sper să fie și mâine (sâmbătă - n.r.) bine și să intru cu încredere, pozitivă, și să nu cedez, ceea ce îmi doresc tare mult de acum înainte: să nu mai cedez”, a declarat Simona Halep în exclusivitate pentru Digi Sport.

 

Ce spune Elise Mertens despre finala cu Simona Halep

Simona Halep şi Elise Mertens au mai fost adversare de două ori, în 2018, la Roland Garros şi la Madrid. În ambele meciuri, desfășurate pe zgură, s-a impus Halep. La Roland Garros, Simona Halep s-a impus în 59 de minute.

Numărul 21 mondial e încântată că a ajuns atât de departe în turneu şi că o va putea întâlni pe Halep.  Elise Mertens a beneficiat de absenţa Karolinei Pliskova, pe care trebuia să o întâlnească în turul secund, dar apoi a obţinut victorii mari, împotriva lui Kiki Bertens şi Angelique Kerber. 

Jucătoarea belgiană Elise Mertens a declarat, vineri, că este pregătită psihic pentru finala cu Simona Halep, la turneul de la Doha. „Împotriva Simonei Halep va trebui să fiu agresivă, dar nu prea mult. Ea are multă experienţă, va fi foarte dificil, dar sunt pregătită psihic pentru mâine”, a spus Mertens, citată de News.ro.

Cine este adversara Simonei Halep

Elise Mertens va juca în a 6-a finală în circuitul WTA. Chiar dacă în amândouă partidele de anul trecut cu Simona Halep Elise Mertens a câştigat doar câte 3 gameuri, sportiva e încântată că are ocazia să joace împotriva uneia dintre cele mai mari sportive din istoria recentă a sportului alb. „Sunt extaziată, nu mă aşteptam să mă calific în finală şi este deja o victorie pentru mine. Pot să joc fără presiune. Este grozav că voi juca împotriva ei, am pierdut de două ori, dar voi da totul mâine”, a promis Mertens, citată de digiport.ro.

„România este o ţară foarte bună în materie de tenis. Halep are multă experienţă, am jucat de două ori cu ea pe zgură. Nu am câştigat, dar mă simt încrezătoare. Trebuie doar să îmi fac jocul”, a mai declarat Mertens, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Sportiva belgiană de 23 de ani a câştigat patru dintre cele cinci finale de simplu pe care le-a disputat până acum în circuitul WTA.

2018 WTA Elite Trophy Zhuhai - Day 1
Foto: Guliver/Getty Images

Elise Mertens s-a impus de două ori la Hobart şi de fiecare dată, în ultimul act, a avut adversară o jucătoare din România. În 2017 a trecut de Monica Niculescu, iar în 2018 a învins-o, în set decisiv, pe Mihaela Buzărnescu. Este singura sportivă care a reușit să câștige turneul de la Hobart în doi ani consecutivi. Mai are un titlu la Lugano, obținut tot anul trecut, când a învins-o în finală pe Aryna Sabalenka din Belarus. Două săptămâni mai târziu câștiga și titlul la Open-ul Marocului.

În 2018, la Australian Open, a reușit prima victorie în fața unei sportive din top 5. Se întâmpla în sferturile de finală și „victima” a fost nimeni alta decât Elina Svitolina.

Născută în 1995, Elise Mertens mai are patru titluri la dublu în WTA și nu mai puțin de 24 de titluri ITF. Anul trecut a fost cel mai bun al carierei ei, reușind să ajungă la sfârșitul lunii noiembrie nr. 12 mondial la simplu, în timp ce la dublu cea mai bună poziție pe care a ocupat-o a fost nr. 13 mondial, tot în toamna anului trecut.

Ca junioare a ajuns nr. 7 mondial, în 2013.

A intrat în „tenisul mare” în 2015, mai întâi la dublu, câștigând primul titlu în anul următor. 

A fost educată acasă, în sistemul home-schooling, mama ei fiind profesoară. Îi plac limbile străine. Mai are o soră mai mare, care este pilot de avioane, și ea a dus-o pe Elise la tenis pentru prima dată, când adversara Simonei Halep nu avea decât 4 ani.

Le are ca idoli în tenis pe  Justine Henin and Kim Clijsters și se antrenează, de altfel, din 2015, la Academia de Tenis a acesteia din urmă.

Citiți și: 

CTP: Halep a fost un Hopa-Mitică, nu se sparge, nu se strică

Simona Halep, după calificarea în finala de la Qatar Open 2019: „A fost probabil cel mai bun meci din cariera mea”

Qatar Open 2019. Presa internațională, după victoria de senzație a Simonei Halep: „Revenire perfectă”

Ce urmează pentru Simona Halep după turneul de la Doha

De la Doha, Simona Halep va merge direct la Dubai. Simona Halep, locul 3 mondial şi cap de serie numărul 3, va evolua direct în turul doi la turneul de la Dubai, care se desfășoară între 17 și 23 februarie și are premii de aproape 3 milioane de euro. Ea o va întâlni pe învingătoarea din meciul dintre Eugenie Bouchard şi Vera Lapko. Canadianca Bouchard, locul 80 WTA, este beneficiara unui wild card, iar Vera Lapko din Belarus ocupă locul 60 WTA. Pe tabloul principal la Dubai se află şi Mihaela Buzărnescu, locul 29 mondial, care va juca în runda inaugurală cu Sofia Kenin, din SUA, locul 37 mondial.

Turneul de la Dubai este de categorie Premier 5, iar Simona Halep l-a câștigat în 2015, după o finală cu Karolina Pliskova (pe care tocmai a învins-o luna aceasta în FedCup). Anul trecut, Simona Halep nu a participat la Dubai din cauza unei accidentări.

Citiți și: Adversare de temut pentru Simona Halep, la turneul din Dubai. Un tablou infernal

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri