Cine va fi prima adversară a Simonei Halep la Wuhan. Mihaela Buzărnescu s-a retras

Data actualizării: Data publicării:
LIVE TEXT HALEP - KANEPI LA US OPEN
Foto: Agerpres

La trei săptămâni de la participarea la US Open, Simona Halep revine în circuitul tenisului feminin mondial.

ACTUALIZARE - La Wuhan, primul turneu după US Open, liderul mondial intră în turul secund, acolo unde va întâlni o jucătoare din Slovacia. 

Simona Halep, locul I WTA, va evolua, săptămâna viitoare, direct în turul al doilea al Wuhan Open, fază în care o va întâlni pe învingătoarea dintre jucătoarele slovace Magdalena Rybarikova, locul 35 WTA (4-1 în întâlnirile directe), şi Dominika Cibulkova, locul 30 WTA (2-4).

Halep a câştigat ultimele trei meciuri cu a 35-a jucătoare din lume, dar are un bilanţ nefavorabil cu Cibulkova, finalistă în urmă cu doi ani la Wuhan.

Rusoaica Daria Kasatkina, locul WTA, ar putea fi adversara liderului WTA în optimi, germana Julia Goerges, locul 11 WTA, sau Victoria Azarenka din Belarus, locul 63 WTA, sau ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA, în sferturi, germana Angelique Kerber, locul 3 WTA, sau Petra Kvitova din Cehia, locul 5 WTA, în semifinale.

Anul trecut, Simona Halep a părăsit competiţia chineză de categorie Premier 5 în turul al doilea, în care de asemenea a fost acceptată direct. Ea a fost învinsă atunci de Daria Kasatkina, cu 6-2, 6-1.

După triumful de anul acesta de la Roland Garros, Halep a mai jucat două finale - s-a impus la Montreal, dar a pierdut la Cincinnati.

La Wuhan Open era înscrisă şi Mihaela Buzărnescu, locul 23 WTA, însă ea s-a retras din cauza faptului că nu este refăcută după accidentarea suferită la Rogers Cup.

Sorana Cîrstea şi Ana Bogdan au pierdut încă din calificări. Doar Monica Niculescu mai păstra şanse de a ajunge pe tabloul principal, dar sâmbătă dimineața a fost eliminată și ea în turul al doilea al calificărilor  de americanca de 19 ani Sofia Kenin, locul 62 WTA şi cap de serie numărul 8. Niculescu a pierdut într-un meci în care a fost nevoie de set decisiv: a fost 7-6, 4-6, 6-2 pentru americană, după două ore și 20 de minute.


Știrea inițială:

Simona Halep va lua startul în China, la Wuhan, penultimul turneu pentru liderul WTA înainte să se prezinte la Turneul Campioanelor. Cel mai departe la Wuhan, Halep a ajuns până în semifinale. Turneul începe în direct la Digi Sport, încă de duminică.

Ion Ţiriac: Ea nu mai poate sa piarda numărul 1 până anul viitor.
Reporter: Ați vorbit cu ea?
Ion Țiriac: Eu cred că ea vorbește cu mine, pentru că dacă vorbesc eu cu ea, din păcate nu cred că-i place, și ca să ma cert eu cu Simona Halep, nu am ajuns la nivelul ăla.

Caroline Wozniacki nu se regăseşte. A doua jucătoare a lumii a părăsit turneul de la Tokyo în optimi şi are şanse mici să se mai apropie de Simona Halep în clasamentul WTA.

Continuă perioada neagră pentru Caroline Wozniacki. Daneza se distanţează de Simona Halep în clasamentul WTA după un nou eşec, de data aceasta în primul ei meci de la Tokyo. Ea a fost eliminată în optimi de Camila Georgi după două ore de joc - 6-2, 2-6, 6-4.

De luni, Simona Halep va avea peste 2.500 de puncte avans faţă de Wozniacki în clasamentul WTA. Camila Giorgi va juca contra Viktoriei Azarenka pentru un loc în semifinalele turneului de la Tokyo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri