Turneul Campionilor 2018. Alexander Zverev-Novak Djokovic, finala unor recorduri egalate

Data actualizării: Data publicării:
Alexander Zverev și Novak Djokovic, cu trofeele în mână, pe podiumul de premiere după finala Turneului Campionilor 2018, pe arena O2 din Londra
Alexander Zverev și Novak Djokovic, pe podiumul de premiere după finala Turneului Campionilor 2018, pe arena O2 din Londra Foto: Guliver/Getty Images

Finala Turneului Campionilor 2018 s-a disputat între sârbul Novak Djokovic, nr. 1 ATP, și germanul Alexander Zverev,  locul 5 ATP, care a ajuns în premieră în această ultimă etapă a competiției. Experiența lui Djokovic s-a înclinat în fața tinereții lui Zverev, iar germanul se afirmă din ce în ce mai pregnant ca una dintre marile speranțe ale tenisului mondial, pregătit să le ia locul unor „giganți” precum Novak Djokovic sau Roger Federer. Pe ambii i-a bătut la Turneul Campionilor 2018.

Nitto ATP Finals - Day Four
Alexander Zverev și Novak Djokovic joacă în finala de la Turneul Campionilor 2018 Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE. Aflat la a doua participare la Turneul Campionilor (la prima, anul trecut, nu a depăşit faza grupelor), germanul Alexander Zverev l-a întrecut pe sârbul Novak Djokovic după un meci de 80 de minute şi a devenit cel mai tânăr câştigător al finalei sezonului în ultimul deceniu. O victorie neașteptată, dar cu atât mai merituoasă. 

În 2008, Novak Djokovic câştiga Turneul Campionilor, la Shanghai, tot la vârsta de 21 de ani. La aceeaşi vârstă au mai câştigat trofeul - care încheie anul în circuitul ATP - Ivan Lendl şi Boris Becker, scrie digisport.ro.

Alexander Zverev este doar al patrulea jucător care îi învinge pe Federer şi pe Djokovic în semifinalele şi în finala aceluiaşi turneu, dar e primul care o face la Turneul Campionilor.

Totodată, Alexander Zverev este primul german care se impune la acest turneu după Boris Becker, în 1995.

Novak Djokovic, care îl învinsese pe Alexander Zverev în faza grupelor, cu un sec 6-4, 6-1, a ratat şansa de a egala recordul de titluri la Turneul Campionilor: şase.

Djokovic avea 2-1 în meciurile directe cu Zverev, care s-a impus la Roma, în 2017. În afara victoriei din grupe de la Londra, Djokovic a câştigat primul său meci contra germanului anul acesta, la Shanghai.

Primele declarații ale finaliștilor, la festivitatea de premiere. Zverev, cuceritor de modest

Alexander Zverev a reuşit surpriza în finala Turneului Campionilor. Învins de Novak Djokovic în faza grupelor, germanul şi-a luat revanşa în finală. A trecut de liderul mondial cu 6 la 4, 6 la 3 şi a câştigat în premieră titlul de la Londra.  Guga Kuerten i-a adus trofeul lui Zverev. În 2000, brazilianul l-a câştigat după un scenariu asemănător în faţa lui Andre Agassi: înfrângere în grupe, revanşă în finală.

„Evident, tu poți câștiga lejer orice meci vrei. Apreciez faptul că m-ai lăsat pe mine să înving azi”, i-a spus Alexander Zverev lui Novak Djokovic, la festivitatea de premiere. Cuvinte care arată modestia proaspătului câștigător, dar și respectul față de experiența și cariera adversarului.

Nitto ATP Finals - Day Eight
Alexander Zverev și Novak Djokovic, pe podiumul de premiere după finala Turneului Campionilor 2018, pe arena O2 din Londra Foto: Guliver/Getty Images

Replica lui Novak Djokovic a fost pe măsură: „În primul rând, felicitări Sașa, ție și echipei tale. Ai jucat mult mai bine decât în grupe și ai meritat să câștigi. Bravo! Ești încă tânăr, dar ai avut o carieră fantastică până acum și îți doresc mult succes în viitor”. 

Cu același respect față de maeștri, Alexander Zverev își cerea scuze și la sfârșitul semifinalei cu Roger Federer, pe care a câștigat-o. A fost huiduit la interviul de pe teren.  Nemulţumirea spectatorilor a avut legătură cu ceea ce s-a întâmplat la scorul de 4-3 în favoarea lui Federer, în tie-break. Zverev a oprit punctul, după ce un copil de mingi a scăpat o minge. Arbitrul a fost în asentimentul germanului şi a decis rejucarea punctului. Jucătorul de 21 de ani a câştigat punctul rejucat, apoi s-a impus în tie-break şi a obţinut una dintre marile victorii ale carierei sale. Însă susţinătorii lui Federer nu l-au iertat. „Mi-am cerut scuze şi faţă de Roger, la fileu. A spus că totul e ok. Vreau să-mi cer scuze şi faţă de public. Firesc că Roger are foarte mulţi fani aici. Aşa şi trebuie, pentru tot ce a realizat”, a fost declarația elegantă a lui Alexander Zverev. 

Alexander l-a avut întotdeauna drept idol și model pe Roger Federer și acum a ajuns să-l învingă.

Pentru performanța sa de la Turneul Campionilor, Alexander Zverev va primi 2.509.000 dolari şi 1.300 de puncte ATP şi va încheia anul pe locul 4 ATP, pentru a doua oară consecutiv. Este însă cel mai important trofeu pe care îl cucerește în scurta lui carieră de până acum.

Novak Djokovici va primi 1.838.000 de dolari şi 1.000 de puncte ATP şi va încheia anul pe locul I ATP. Operat la cot în februarie, Djokovic se afla mai jos de locul 20 în lume în mai, dar apoi a început o serie remarcabilă, câştigând titluri la Wimbledon şi US Open. De la începutul lunii iulie, Djokovic nu a pierdut decât trei meciuri (cu finala de la Turneul Campionilor), câştigând 35.

Cine este Alexander Zverev și care e secretul performanței lui?

La 21 ani, Alexander Zverev se impune deja ca unul dintre „greii” tenisului. Cu toate acestea, conștient parcă de vârsta pe care o are, îl caracterizează modestia.  „Nu mă gândesc să devin numărul unu mondial. Mă gândesc doar la ideea de a mă antrena cât mai bine posibil și să evoluez împotriva celor mai buni jucători. Acesta este principalul meu obiectiv. Sper că voi avea o perioadă bună de pregătire și vom vedea ce se va întâmpla în sezonul viitor”, a spus Zverev, în exclusivitate pentru corespondentul Digi Sport, Gabriel Morariu.

Cu origini ruse, Alexander Zverev jr. este cel mai tânăr jucător din top 10 ATP. Este fiul fostului jucător rus de tenis Alexander Zverev sr. și fratele mai mic al jucătorului de tenis Mischa Zverev. A intrat prima oară în top 10 în mai 2017, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la Italian Open, atunci câștigând și primul său titlu de Masters 1000. Până atunci, numai Nadal, Andy Murray și Roger Federer reușiseră să-l bată pe Djokovic într-o finală de Masters 1000. Apoi, a dovedit că n-a fost o întâmplare. A câștigat al doilea titlu consecutiv de Masters 1000 după ce l-a învins pe marele Roger Federer în Canada Masters 2017, ceea ce l-a propulsat pe locul 3 în clasamentul ATP. Și-a mai adăugat un titlu de Masters, în 2018, la Madrid, pentru ca acum să câștige Turneul Campionilor, cel mai important trofeu al carierei de până acum.

Zverev s-a născut la Hamburg, în Germania, în 1997. Și mama sa, Irina, a jucat tenis, iar tatăl său a concurat la profesioniști pentru Uniunea Sovietică. Alexander a început să joace de mic tenis, împreună cu fratele său mai mare, Mischa (acum în vârstă de 31 de ani, locul 69 ATP), despre care a spus că i-a fost model. 

Încă de copil promitea însă să fie un jucător prodigios. Între octombrie 2013 și iunie 2014, Zverev a fost lider în clasamentul juniorilor, iar ca junior are un formidabil scor victorii/meciuri pierdute: 96 la 35. Ca junior, a ajuns în finala de la Roland Garros în 2013 și în semifinale la US Open. Apoi, în 2014 a câștigat Australian Open.

Ca stil de joc, Zverev acoperă tot terenul, având abilități remarcabile și agresivitate. Are un serviciu puternic și un excelent rever cu două mâini. Poate trimite mingea cu 209 km/h. Are și un forehand bun, mai ales când trimite mingea în diagonala terenului.

Este antrenat de tatăl său, dar și de Ivan Lendl din acest an. Până acum a câștigat peste 12 milioane de dolari din tenis.

Locuiește când în Hamburg, când în Florida și îi plac golful și baschetul. Vorbește rusa, germana și engleza.

Cine a câștigat la dublu

La dublu, Mike Bryan şi Jack Sock au câştigat finala disputată cu francezii Nicolas Mahut şi Pierre-Hugues Herbert, cu scorul de 5-7, 6-1, 13-11. Jack Sock şi Mike Bryan, care nu mai face echipă cu fratele său Bob, deoarece acesta este accidentat, au mai câştigat în 2018 turneul de la Wimbledon şi US Open, scrie News.ro.

Live & online. ZVEREV – DJOKOVICI, în finala Turneului Campionilor 2018

ACTUALIZARE. Sârbul Novak Djokovic, liderul ATP, s-a calificat, sâmbătă, în finala Turneului Campionilor, trecând în semifinale de sud-africanul Kevin Anderson, numărul 6 mondial.

Novak Djokovic s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, într-o oră şi 16 minute.

În ultimul act, sârbul îl va întâlni pe sportivul german Alexander Zverev, locul 5 ATP, care a trecut în semifinale de elveţianul Roger Federer (3 ATP), scor 7-5, 7-6 (5).

Finala recordurilor

Zverev va juca pentru prima dată finala Turneului Campionilor, în timp ce Djokovic va evolua pentru a şaptea oară în finală şi pentru al şaselea trofeu, după cele obţinute în 2008, 2012, 2013, 2014 şi 2015. În 2016, Novak Djokovici a fost învins în finala Turneului Campionilor de Andy Murray.

Dacă Alexander Zverev are ocazia să scrie istorie, în cazul în care câștigă finala, Novak Djokovic i-ar egala recordul lui Roger Federer, cu șase trofee câștigate, dacă iese învingător. Aflați amândoi în grupa „Guga Kuerten”, în meciul direct din grupă Novak Djokovic l-a învins pe Alexander Zverev. Practic, până la finală, Novak Djokovic nu pierduse niciun meci la Turneul Campionilor 2018.

ACTUALIZARE. Germanul Alexander Zverev, în vârstă de 21 de ani, numărul 5 mondial, a produs surpriza la Turneul Campionilor 2018 și s-a calificat, sâmbătă, în finală, trecând în semifinale de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP.

Alexander Zverev l-a învins pe sportivul în vârstă de 37 de ani cu scorul de 7-5, 7-6 (5), într-o oră şi 35 de minute.

Citiți și: 

VIDEO. Zverev, huduit în semifinala contra lui Federer de la Turneului Campionilor

Alexander Zverev a devenit astfel primul german care ajunge în finală la Turneul Campionilor, după Boris Becker, care a fost învins în ultimul act de Pete Sampras, în 1996.

În a doua semifinală se întâlnesc, tot sâmbătă, sârbul Novak Djokovici, locul 1 ATP, şi sud-africanul Kevin Anderson, numărul 6 mondial.

Anul trecut, trofeul a fost câştigat de bulgarul Grigor Dimitrov, care anul acesta nu s-a calificat în această competiție.

Sâmbătă, Roger Federer joacă în semifinale cu Alexander Zverev, în direct la Digi Sport 1, de la ora 16:00, iar Novak Djokovic îl înfruntă pe Kevin Anderson, de la ora 22:00, pe Digi Sport 2.

Vom afla astfel cine va lupta pentru trofeul Turneului Campionilor de la Londra. 

Trofeul acordat câştigătorului Turneului Campionilor este o adevărată bijuterie. Cântăreşte aproximativ zece kilograme şi poartă numele lui Brad Drewett, fost preşedinte ATP şi director al competiţiei. Ilie Năstase este al cincilea cel mai titrat jucător din istoria Turneului Campionilor: are patru trofee câştigate. Djokovic are cinci, în timp ce Roger Federer deţine recordul, cu şase, scrie digisport.ro.

ACTUALIZARE. Germanul Alexander Zverev, locul 5 ATP, l-a învins, vineri, pe americanul John Isner, numărul 10 mondial, în grupa Gustavo Kuerten de la Turneul Campionilor, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei.

Alexander Zverev s-a impus cu scorul de 7-6 (5), 6-3, într-o oră şi 21 de minute și este al patrulea semifinalist.

În celălalt meci al grupei, Novak Djokovic l-a învins pe Marin Cilic cu 7-6, 6-2, după o oră și 36 de minute.


Se cunosc deja trei dintre semifinaliștii de la Turneul Campionilor 2018: Novak Djokovic (nr. 1 ATP), Roger Federer (nr. 3 ATP) și Kevin Anderson (nr.6 ATP). Dacă în grupa lui Federer, „Lleyton Hewitt”, lucrurile deja sunt decise, rămâne ca vineri, 16 noiembrie, să-l cunoaștem pe ultimul semifinalist din grupa lui Djokovic, „Gustav Kuerten”:

Vineri, 16 noiembrie, sunt programate meciurile rundei a treia din grupa Guga Kuerten: 

Alexander Zverev - John Isner, de la ora 16:00
Novak Djokovic - Marin Cilic, de la ora 22:00. 

Cine sunt semifinaliștii. Cum se putea califica John Isner cu o singură victorie

Novak Djokovic are deja două victorii, fiecare obținută în două seturi, și este calificat în semifinale, dar Marin Cilic și Alexander Zverev au câte o victorie, în timp ce John Isner niciuna. Prin urmare, ultimul semifinalist pare să ori croatul Marin Cilic (nr. 7 ATP), ori tânărul german Alexander Zverev (nr. 5 ATP, 21 de ani). Numai că dacă Isner ar câștiga în două seturi, iar Djokovic l-ar înfrânge pe Cilic, calificat în semifinale ar fi americanul de pe locul 10 ATP, aflat la prima sa participare la Turneul Campionilor. Cilic are un meci câștigat, dar în trei seturi. „E foarte ciudat, să te gândești că ai pierdut de două ori, dar încă ai o șansă. Bănuiesc că ăsta-i avantajul de a avea un tip ca Novak în grupă”, a declarat John Isner. „Vom vedea dacă voi reuși. Fără îndoială, va fi foarte greu”, a spus americanul. 

ACTUALIZARERoger Federer s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor 2018, după ce l-a învins în două seturi pe Kevin Anderson, cu 6-4, 6-3.  Partida a durat o oră și 18 minute. Astfel, elvețianul are două meciuri câștigate și unul pierdut în grupa Lleyton Hewitt și merge în semifinale din postura de câștigător al grupei.

Nitto ATP Finals - Day Five
Turneul Campionilor 2018. Roger Federer și Kevin Anderson sunt semifinaliștii din grupa Lleytin Hewitt Foto: Guliver/Getty Images

Pe de altă parte, chiar dacă a pierdut, sud-africanul Kevin Anderson, care avea și el deja două victorii, a obținut biletul pentru penultimul act.

Pentru Roger Federer, în vârstă de 37 de ani, este pentru a 15-a oară când ajunge în semifinalele Turneului Campionilor, competiție pe care a câștigat-o de șase ori.

ACTUALIZARE.  Austriacul Dominic Thiem, locul 8 ATP, l-a învins, joi, pe japonezul Kei Nishikori, numărul 9 mondial, într-un meci din grupa Lleyton Hewitt de la Turneul Campionilor.

Dominic Thiem s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4, într-o oră şi 24 de minute.

Tot în grupa Lleyton Hewitt se va disputa, joi, de la ora 22:00, meciul dintre elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, şi sud-africanul Kevin Anderson, numărul 6 mondial. Tensiunea este cu atât mai mare cu cât în afară de Anderson, care are două victorii, toți ceilalți membri ai grupei au câte un meci câștigat. Anderson este, deci, calificat deja în semifinale. Prin urmare, dacă va câștiga Federer, el și cu sud-africanul vor merge în semifinale, dar dacă va pierde elvețianul, deparajarea pentru a decide semifinalistul se va decide după alte criterii.

Joi, 15 noiembrie, sunt programate meciurile din runda a treia a grupei Lleyton Hewitt:

Dominic Thiem - Kei Nishikori, ora 16:00, Digi Sport 2

Roger Federer - Kevin Anderson, ora 22:00, Digi Sport 2

ACTUALIZARE. Croatul Marin Cilic obține victoria după un meci greu cu americanul John Isner: 6-7, 6-3, 6-4. Partida a durat două ore și un sfert.

Nitto ATP Finals - Day Four
Croatul Marin Cilic obține prima victorie la Turneul Campionilor 2018 împotriva americanului John Isner Foto: Guliver/Getty Images

În grupa Guga Kuerten, conduce Novak Djokovic, cu două victorii, urmat de Alexander Zverev și Marin Cilic, cu câte o  victorie, în timp ce John Isner rămâne fără nicio partidă câștigată.

Nitto ATP Finals - Day Four
John Isner rămâne fără nicio victorie la Turneul Campionilor 2018 Foto: Guliver/Getty Images

ACTUALIZARE miercuri, 14 noiembrie. Victorie fără probleme a lui Novak Djokovic, în al doilea meci de la Turneul Campionilor 2018. Sârbul a câștigat în două seturi, 6-4, 6-1, în fața germanului Alexander Zverev, o partidă care a durat o oră și 18 minute.

Novak Djokovic, nr. 1 ATP, este astfel foarte aproape de semifinalele competiției. El are deja două victorii în grupa sa de la Turneul Campionilor 2018, în timp ce în cealaltă grupă tot două victorii are sud-africanul Kevin Anderson.

Novak Djokovic încearcă să câştige pentru a şasea oară Turneul Campionilor, pentru a egala recordul lui Roger Federer. Sârbul a revenit spectaculos în prim-plan în ultimele şase luni, cu victorii la Wimbledon şi US Open şi la turneele Masters 1000 de la Cincinnati şi Shanghai. A devenit intrat astfel și în Cartea Recordurilor, fiind singurul jucător din istorie care are toate cele nouă titluri ATP Masters 1000. Este băiatul „de aur” al tenisului mondial.

În grupa sa, până acum Novak Djokovic are două victorii, Alexander Zverev are una și tot una va avea și câștigătorul partidei dintre Marin Cilic și John Isner.

REZULTATE ÎN GRUPA GUGA KUERTEN, DUPĂ RUNDA A DOUA:

S-au jucat meciurile: 

Novak Djokovic - Alexander Zverev 6-4, 6-1

Alexander Zverev - Marin Cilic 7-6, 7-6

Novak Djokovic - John Isner 6-4, 6-3.

Marin Cilic - John Isner 6-7, 6-3, 6-4.

Vineri, 16 noiembrie
Novak Djokovic - Marin Cilic 
Alexander Zverev - John Isner

REZULTATE ÎN GRUPA LLEYTON HEWITT, DUPĂ RUNDA A DOUA

În grupa Lleyton Hewitt conduce Kevin Anderson, cu două victorii, urmat de Roger Federer și Kei Nishikori cu câte o victorie, în timp ce Dominic Thiem n-a câștigat nicio partidă.

Roger Federer - Kei Nishikori 6-7, 3-6
Kevin Anderson - Dominic Thiem 6-3, 7-6

Roger Federer - Dominic Thiem 6-2, 6-3
Kevin Anderson - Kei Nishikori 6-0, 6-1.

Au mai rămas de jucat (joi, 15 noiembrie):
Roger Federer - Kevin Anderson
Dominic Thiem - Kei Nishikori

ACTUALIZARE. Roger Federer a obținut o victorie facilă, în numai 68 de minute, asupra austriacului Dominic Thiem. A fost 6-2, 6-3 pentru elvețian, care își păstrează șansele pentru calificarea în semifinale. 

ACTUALIZARE.  Japonezul Kei Nishikori, locul 9 ATP, a suferit marți o înfrângere usturătoare, cu scorul de 0-6, 1-6, din partea sud-africanului Kevin Anderson, locul 6 ATP, în etapa a doua a Grupei Lleyton Hewitt a Turneului Campionilor de la Londra.

Anderson s-a impus în numai 65 de minute şi i-a produs japonezului una dintre cele mai dure înfrângeri din carieră, scrie News.ro. Nishikori a reuşit ghemul de onoare la scorul 0-6, 0-5 şi doar o dată a mai pierdut cu 1-12, în 2008, în faţa suedezului Robin Soderling la Intrum Stockholm Open, scor 6-1, 6-0.

Înfrângerea suferită de Nishikori este cu atât mai suprinzătoare, cu cât, duminică, în primul meci, l-a întrecut pe favoritul grupei, elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP, cu 7-6 (4), 6-3.

În al doilea meci al zilei de marţi, Federer va evolua, de la ora 22.00, cu austriacul Dominic Thiem, locul 8 ATP, şi are nevoie de o victorie pentru a mai spera la calificarea în semifinale. Meciul este transmis de Digi Sport 2.

După ce l-a învins şi pe Dominic Thiem, în prima etapă, scor 6-3, 7-6 (10), Anderson este foarte aproape de calificarea în semifinale, înaintea ultimului meci din grupă, cu Federer.


Marţi, 13 noiembrie, începe runda a doua a competiției. Vor avea loc meciurile din Grupa Lleyton Hewitt:

Roger Federer, locul 3 ATP - Dominic Thiem, locul 8 ATP

Kei Nishikori, locul 9 ATP - Kevin Anderson, locul 6 ATP.

ACTUALIZARE. Fără surprize în prima evoluție a lui Novak Djokovic la Turneul Campioniolor 2018. Sârbul care conduce în clasamentul tenisului masculin mondial l-a învins fără drept de apel, în două seturi, 6-4, 6-3, pe americanul John Isner, nr. 10 ATP, după numai o oră și 14 minute de joc.

TURNEUL CAMPIONILOR 2018. REZULTATE DUPĂ PRIMA RUNDĂ DE CONFRUNTĂRI:

Grupa Lleyton Hewitt:

Kevin Anderson - Dominic Thiem:  6-3, 7-6. 

Kei Nishikori - Roger Federer7-6 (7-4), 6-3.

Grupa Guga Kuerten:

Alexander Zverev - Marin Cilic: 7-6 [5], 7-6 [1]

Novak Djokovic - John Isner: 6-4, 6-3.

ACTUALIZARE LUNI, 12 NOIEMBRIE. Germanul Alexander Zverev (numărul 5 ATP) l-a învins pe croatul Marin Cilic (numărul 7 ATP), scor 7-6 [5], 7-6 [1], luni, la Turneul Campionilor de la Londra.

Alexander Zverev a bifat astfel a şasea victorie în faţa croatului Marin Cilic, care nu are decât un succes în faţa tânărului jucător german. În cele patru participări la acest turneu, Cilic nu a ajuns niciodată în semifinale. 

Primii doi clasaţi din fiecare grupă se vor califica în semifinalele competiţiei.

Nitto ATP Finals
Novak Djokovic Foto: Guliver/Getty Images

În celălalt meci din grupa Guga Kuerten se vor întâlni de la ora 22:00  numărul 1 mondial, Novak Djokovic şi americanul John Isner. Meciul poate fi urmărit pe Digi Sport 2.


Turneul Campionilor 2018 continuă luni, 12 noiembrie, când sunt programate meciurile din cealaltă grupă, grupa Guga Kuerten:

Alexander Zverev (Germania, locul 5 ATP) - Marin Cilic (Croația, locul 7 ATP), de la ora 16:00.

Novak Djokovic (Serbia, nr. 1 ATP) - John Isner (SUA, nr. 10 ATP), de la ora 22:00.


ACTUALIZARE. Prima surpriză de la Turneul Campionilor 2018. Roger Federer, nr. 3 ATP, a fost învins de japonezul Kei Nishikori, nr. 9 mondial, în două seturi, 7-6 (7-4), 6-3, după un meci care a durat mai puțin de o oră și jumătate. Este prima înfrângere a elvețianului în fața lui Nishikori din ultimii patru ani.

Nitto ATP World Tour Finals - Day One
Turneul Campionilor 2018. Kei Nishikori furnizează prima surpriză: îl învinge pe Roger Federer în primul meci al competiției de la Londra | Foto: Guliver/Getty Images

Învinşii şi învingătorii din primele două meciuri se vor întâlni în etapa a doua a grupei Lleyton Hewitt.


ACTUALIZARE. Kevin Anderson, nr. 6 ATP, l-a învins pe Dominic Thiem, nr. 8 ATP, în două seturi, 6-3, 7-6.

Următoarea dispută va fi cea dintre Roger Federer și Kei Nishikori, de la ora 22:00, în direct pe Digi Sport 4.

ABONAŢII RCS-RDS POT URMĂRI AICI TRANSMISIILE DE LA TURNEUL CAMPIONILOR

Turneul Campionilor 2018 a debutat la Londra duminică, 11 noiembrie, cu meciul dintre sud-africanul Kevin Anderson și austriacul Dominic Thiem, urmat de cel dintre Roger Federer și Kei Nishikori.


Roger Federer şi Novak Djokovic au fost colegi de vagon în metroul londonez. Cei opt jucători de la Turneul Campionilor i-au luat pe surprindere pe călători şi au făcut o şedinţă foto inedită.

„Foloseam des metroul pe vremea când eram junior, chiar şi la începutul carierei de senior. Evident, ca să ajung la Heathrow, aş lua mereu metroul. Este foarte plăcut aici. Nu mai trăisem această experienţă de mult timp. E distactiv!”, a declarat Roger Federer.

„Îmi place de colegii mei, a fost distractiv să fac o plimbare cu ei. Evident, nu am mai făcut asta împreună, aşa că ne-am distrat”, a spus și nr. 1 ATP, Novak Djjokovic.

turneul campionilor 2018
Cei opt jucători din Turneul Campionilor 2018 au făcut ședința foto la metroul din Londra Foto: captură TV

Novak Djokovic, văzut de specialişti marele favorit la câştigarea Turneului Campionilor, acuză o răceală înainte de debut. Sârbul a apărut la antrenamentul de sâmbătă, în care a disputat un set demonstrativ cu Nishikori, cu un pachet de şerveţele în buzunar şi s-a oprit în mai multe rânduri pentru a-şi sufla nasul, scrie digisport.ro.

Turneul Campionilor 2018 începe duminică și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 4. De la ora 16:00, Kevin Anderson (nr. 6 ATP) îl înfruntă pe Dominic Thiem (nr. 8 ATP), iar de la 20:00, Roger Federer (nr.3 ATP) dă piept cu Kei Nishikori (nr.9 ATP).

Luni, 12 noiembrie, se vor desfășura partidele Alexander Zverev - Marin Cilic și Novak Djokovic - John Isner.

Grupele de la Turneul Campionilor 2018

Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, va evolua în grupa Gustavo Kuerten la Turneul Campionilor, alături de germanul Alexander Zverev (numărul 5), croatul Marin Cilic (numărul 7) şi americanul John Isner (nr. 10 ATP).

În grupa Lleyton Hewit, elveţianul Roger Federer, cap de serie 3, îi va întâlni pe austriacul Dominic Thiem (numărul 8), japonezul Kei Nishikori (numărul 9) şi sud-africanul Kevin Anderson (numărul 6).

Rafel Nadal și Juan Marin del Potro, care erau calificați inițial și ei pentru Turneul Campionilor 2018, au anunțat că nu participă la turneu din cauza unor accidentări, astfel că în competiție au intrat Key Nishikori și John Isner.

Novak Djokovic şi Roger Federer, principalii favoriţi ai celor două grupe, nu se pot înfrunta mai devreme de semifinale.

Deținătorul trofeului este Grigor Dmitrov, care însă nu s-a calificat anul acesta la turneul de la finalul sezonului, găzduit de Londra.

2.549.000 de dolari va obține câștigătorul Turneului Campionilor dacă se impune și în toate cele trei meciuri din faza grupelor.

Turneul Campionilor 2018 se încheie în 18 noiembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri