Calificare cu mari emoții. Simona a luptat fantastic şi a câştigat meciul cu Ocean Dodin

Data actualizării: Data publicării:
Simona Halep Miami Open 2018
Foto: Guliver/Getty Images

În ciuda unor probleme medicale apărute în timpul meciului, Simona Halep reușește să meargă mai departe la Miami, în turul al treilea, iar acum se pregătește de meciul cu Radwanska (scorul meciurilor directe este 5-5). Joi seară a învins-o greu pe Oceane Dodin, locul 98 WTA, o sportivă din  Franța, venită din calificări.  

Simona Halep Miami Open 2018
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-3, 7-5, pe franţuzoaica Oceane Dodin, locul 98 WTA, prezentă pe tabloul principal în calitate de lucky loser, în manşa a doua a Miami Open. Halep a cerut două intervenţii medicale în meciul cu Dodin, pentru probleme musculare în zona gâtului. În plus, ea a căzut în decisiv şi a acuzat dureri şi la gleznă.

Simona Halep a început foarte rău meciul cu Dodin şi nici nu l-a continuat entuziasmant. Practic, nu i-a ieşit nimic până la 0-2 şi 0-30. A trimis mingi scurte, penalizate uşor de rivală, a servit slab, permiţându-i franţuzoaicei retururi câştigătoare, chiar pe primul serviciu. Fără viteză şi fără ritm, Halep a punctat doar din cadourile venite de dincolo de fileu. Şi au fost destule, între care cinci duble greşeli în dreptul lui Dodin în două ghemuri de serviciu (opt în primul set, 16 în meci). Agresivă de la început, lovind puternic, longilina jucătoare franceză a alternat dublele cu aşii, a găsit unghiuri deschise şi a pus minge cât mai aproape de linia de fund, comentează News.ro

Halep nu e evoluat grozav nici în setul al doilea, dar l-a câştigat pentru că a greşit mai puţin şi pentru că adversara a jucat mai slab. Dodin şi-a revenit miraculos în decisiv, set în care ambele sportive au evoluat la un nivel mai ridicat. Din fericire pentru jucătoarea română, care a fost chinuită aproape tot timpul de dureri în zona cervicală, sprintul final i-a aparţinut şi, spre deosebire de meciul din semifinalele de la Indian Wells, cu Naomi Osaka, nu a fost părăsită de spiritul de luptătoare, atât de des arătat.

În decisiv, Halep s-a enervat, a dat cu racheta de pământ, iar publicul a fluierat-o, în timp ce arbitrul i-a dat un avertisment. Din acel moment, ea a devenit mai bună în joc şi mai dispusă la efort, câştigând o partidă complicată.

La început, Dodin a condus cu 2-0 şi 30-0, înainte ca Simona Halep să revină şi să egaleze la 2. Evoluţia ceva mai bună a româncei nu a continuat, astfel că adversara ei s-a desprins la 5-2, după un break în ghemul al şaselea, apoi a închis setul cu 6-3, în 39 de minute.

După primul set, Halep a acuzat probleme la musculatura gâtului şi a chemat asistenţa medicală. A repetat această solicitare, la 2-1, în setul secund, pe care l-a început mai bine. Liderul WTA a reuşit break-ul în ghemul al doilea, dar a pierdut repede avantajul, Dodin răspunzând cu un rebreak şi egalând ulterior la 2. Halep s-a mai desprins o dată la două ghemuri, cu break la 3-2, dar din nou nu şi-a fructificat serviciul în ghemul următor. A făcut-o totuşi după un rebreak şi a pus capăt setului cu 6-3, după o oră şi 13 minute.

În decisiv, Dodin şi-a regăsit jocul, "pierdut" în setul al doilea, şi s-a aflat din nou la conducere. Ea a reuşit prima break-ul, la 2-1, dar nicio jucătoare nu şi-a fructificat serviciul în următoarele trei ghemuri. Scorul a devenit 4-4, înainte ca Halep să mai câştige o dată pe serviciul rivalei, la 5-5, şi apoi meciul, după 7-5 şi după două ore şi şase minute de joc.

Dodin s-a retras în ultimul tur al calificărilor, abandonând partida cu americanca Alison Riske, la 1-6. Jucătoarea franceză a ajuns pe tabloul principal, după retragerea sportivei elveţiene Belinda Bencic.

Citiți și: Presa internațională despre Halep: Orgoliul de campioană a dus-o mai departe

Halep va evolua în turul al treilea cu poloneza Agnieszka Radwanska, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 30, care a trecut, cu 6-3, 7-6 (4), de belgianca Alison Van Uytvanck, locul 51 WTA, într-o oră şi 49 de minute.

Scorul întâlnirilor directe Halep - Radwanska este de 5-5.

Premiul pentru participarea în turul trei pe tabloul de simplu la Miami Open este de 47.170 de dolari şi 65 de puncte.

Halep a jucat anul trecut în sferturi la Miami, când a fost eliminată de britanica Johanna Konta, cu 3-6, 7-6 (7), 6-2. Cea mai bună performanţă înregistrată în Florida de liderul WTA a fost în 2015, când a ajuns în semifinale, fază în care a fost învinsă de americanca Serena Williams, cu 6-2, 4-6, 7-5.

Citiți și: Simona Halep, după ce a învins-o pe Oceane Dodin: "Un meci nebun...”

Dodin, după înfrângerea cu Halep: Serviciul meu de rahat m-a costat victoria

Alte rezultate ale sportivilor români la Miami Open

LIVE TEXT:

VICTORIE PENTRU SIMONA HALEP!

Halep - Dodin - 6- 5.  Simona va servi pentru calificarea în turul al treilea.

Halep - Dodin 4-4.

Halep - Dodin 3-4.

Halep Dodin 2-4. Jucătoarea din Franța face un nou break. 

Halep - Dodin 2-3. Dificultăți pentru Simona din cauza problemelor musculare. 

Halep - Dodin 1-3. Break pentru jucătoarea din Franța. Simona, la serviciu, a terminat game-ul cu o dublă greșeală. Simona, huiduită de fani, la Miami! În game-ul patru al setului decisiv, Halep a aruncat cu racheta de pământ. Publicul a huiduit-o pe româncă, iar Halep a primit şi un avertisment din partea arbitrului de scaun, scrie digisport.ro.

Halep - Dodin 1-2.

Simona egalează. Halep - Dodin 1-1.

Jucătoarea din Franța câștigă primul game din setul decisiv. Halep - Dodin 0-1.

Simona Halep câștigă cel de-al doilea set cu 6-3, în ciuda problemelor medicale. Game-ul încheiat cu doi ași. Halep - Dodin 1-1 la seturi.

Halep - Dodin 5-3. Simona servește pentru câștigarea setului doi.

Simona își pierde serviciul și scorul devine 4-3 pentru jucătoarea noastră, care are în finalul game-ului are un acces de furie și lovește racheta de pământ. 

Halep - Dodin 4-2. Monica Niculescu a învins-o pe slovaca Rybarikova în două seturi 6-3, 6-3 și s-a calificat în turul trei. Niculescu s-a impus într-o oră şi 35 de minute.

Simona a câștigat rapid următorul game. Are 3-2 și două mingi de break.

Halep - Dodin 2-2.

halep medic
Foto: Guliver/GettyImages

Rebreak la zero pentru jucătoarea din Franța. Halep - Dodin 2-1. Simona Halep a apelat din nou la fizioterapeut.

Simona reușește breakul și conduce cu 2-0.

Halep - Dodin 1-0.

ACTUALIZARE 21:55 - A început setul al doilea cu Simona la serviciu. În pauză jucătoarea din România a primit îngrijiri medicale.

ACTUALIZARE 21:50 - Oceane Dodin câștigă primul set cu 6-3. Simona primește îngrijiri de la fizioterapeut. În celălalt meci, Niculescu este condusă cu 3-2 în cel de-al doilea set.

Un game la zero pentru Simona. 5-3 pentru Dodin. Simona acuză dureri la baza gâtului, spre omoplatul drept. A vorbit cu arbitrul partidei.

5-2 pentru Dodin. Halep face multe greșeli neforțate. 

Break Dodin. Simona este condusă cu 4-2. Jucătoarea din Franța o domină pe Halep cu lovituri puternice.

Halep - Dodin 2-3.

Simona egalează la 2. Servește jucătoarea din Franța.

Break reușit de Halep. scorul este de 2-1 pentru Dodin. La această oră joacă și Monica Niculescu. Jucătoarea din România o conduce cu 1-0 la seturi (6-3) pe slovaca Rybarikova. Meciul poate fi văzut LIVE VIDEO pe Digi Sport 3.

Jucătoarea din Franța reușește breakul și o conduce pe Simona cu 2-0.

1-0 pentru Dodin, într-un game în care a făcut 3 duble greșeli.

ACTUALIZARE 21:05 - Jucătoarele au ieșit la încălzire. Meciul va începe cu jucătoarea din Franța la serviciu.


CITEȘTE ȘI: „Războiul nervilor” - istoria momentelor tensionate dintre Simona Halep și antrenorii ei. Cahill a întrerupt colaborarea cu ea după Miami Open 2017

Simona Halep și Oceane Dodin nu s-au mai întâlnit până acum pe terenul de tenis. Dodin a ajuns în turul 2 la Miami Open 2018 după ce a învins-o în trei seturi (6-4, 6-7, 6-3) pe Veronica Cepede Royg, din Paraguay, locul 75 WTA. 

Oceane Dodin, în vârstă de 21 de ani, a intrat în circuitul profesionist de tenis în 2012 și a câștigat 8 titluri, însă la turnee mai puțin importante. La turneele de tenis de Grand Slam, Dodin nu a trecut niciodată de turul al doilea, în timp ce la Miami Open a mai participat în 2015 și 2017, dar nu a trecut de calificări.

Simona Halep a ajuns până în sferturile de finală de la Miami Open, în 2017, unde a pierdut în trei seturi în fața câștigătoarei turneului, Johanna Konta. După meci, antrenorul Darren Cahill a decis să întrerupă colaborarea cu sportiva, supărat pe atitudinea ei din timpul partidei. „A fost un șoc pentru mine. După Miami, el a încetat să lucreze cu mine, pentru că era supărat. Nu pentru că am pierdut meciul, ci pentru atitudinea mea, a simţit că am renunţat. Atunci am început să lucrez mai mult la mentalitatea mea, la psihic”, spunea Simona Halep, anul trecut. 

În 2016, Halep a ajuns tot în sferturile turneului, unde a pierdut în fața Timeei Bacsinszky. Însă cea mai bună performanță pentru Simona Halep la Miami Open a fost în 2015, când sportiva a ajuns până în semifinale, acolo unde a fost învinsă de Serena Williams, numărul 1 mondial la acea vreme.

Simona Halep anunță noi măsuri la Miami Open 2018

Campioană în ianuarie anul acesta la Shenzhen, Simona Halep ţinteşte la Miami al doilea trofeu din 2018. 

Simona Halep, care a luat o pauză de trei săptămâni după ce s-a retras de la Doha, spune că s-a concentrat pe antrenamentele zilnice și a încercat să se recupereze după semifinala de la Indian Wells, acolo unde a fost eliminată de Naomi Osaka. Japoneza a cucerit trofeul, iar la Miami Open a eliminat-o în primul tur pe Serena Williams.

"Sunt OK. Nu am probleme fizice. M-am antrenat în fiecare zi. Mi-am revenit un pic după semifinala de la Indian Wells. A fost un turneu destul de greu. Am venit după pauză. La ultimul meci am fost complet blocată şi nu am mai ştiut ce fac. Am învăţat din meciul acela şi turneul acesta va fi mult mai bun, cu siguranţă.

Îmi place umiditatea. Chiar dacă te consumă foarte mult, îmi place că simţi mingea foarte bine. Vântul deranjează de multe ori. Sunt încrezătoare doar în ce ţine de mine. Nu mă gândesc la rezultat. Sunt motivată să schimb nişte lucruri la mine, să fac lucruri mai bine şi vedem ce va ieşi", a declarat Simona Halep pentru Digi Sport.

Citește și: Serena Williams, eliminată de la Miami de noua revelație a tenisului mondial

Meciul Halep - Dodin va fi LIVE pe Digi Sport, nu înainte de ora 21:00

Meciul dintre Simona Halep și Oceane Dodin va fi disputat joi, pe Terenul Central de la Miami Open, nu înainte de ora 21:00. Partida va fi transmisă în format LIVE VIDEO pe Digi Sport 2 și va fi LIVE TEXT pe Digi24. 

La Miami, Simona Halep a participat zilele trecute la un eveniment caritabil, „Miami All Star Tennis for Charity”, alături de alte nume mari din tenisul mondial. Halep a jucat alături de antrenorul său, Darren Cahill, la dublu împotriva Serenei Williams și a lui Frances Tiafoe. Imaginile surprinse în timpul partidei arată că Simona și Serena s-au distrat de minune împreună și că nu există o rivalitate între actualul și fostul număr 1 mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri