Tenismenii români fac apel pentru modernizarea Arenelor BNR

Data actualizării: Data publicării:
arenele bnr

Tenismenii români cer într-o petiţie adresată Guvernului, Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi Ministerului de Finanţe ca Arenele BNR să treacă din proprietatea Băncii Naţionale în cea a executivului. 

Anunţul a fost făcut de fostul tenismen Ion Ţiriac în cadrul unei conferinţe unde au participat şi Simona Halep, Andrei Pavel şi Ilie Năstase. Toţi sunt de părere că acolo este nevoie de investiţii şi spun că locul s-ar putea transforma într-o academie de tenis. Ieri, premierul declara că Guvernul ar putea cumpăra Arenele BNR, pe care le va da în administrare Primăriei Generale a Capitalei. Tot ieri, şeful Guvernului a discutat despre acest subiect cu Ilie Năstase, Ion Ţiriac şi Simona Halep.

Simona Halep s-a alăturat eforturilor lui Ion Ţiriac şi Ilie Năstase de a reintroduce Arenele BNR în circuitul sportiv, declarând, marţi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte o arenă centrală, pe care să joace meciurile din Cupa Federaţiei şi că i-a transmis acest lucru premierului Mihai Tudose.

"Sunt tristă din acest puncte de vedere. Am jucat în 2014 pe central şi a chiar fost o atmosferă deosebită, foarte mulţi oameni au venit, tribunele au fost pline. Am jucat în 2016 turneul şi am jucat pe un teren improvizat, pe o arenă centrală improvizată şi nu au mai fost atât de mulţi oameni, atmosfera nu a fost nici pe departe la fel. Tot ce îmi doresc este să avem un teren central, unde să jucăm şi Fed Cup şi sunt sigură că şi fetele vor asta. Publicul ne ajută întotdeauna şi ar fi o atmsoferă cum avem şi la Cluj, când jucăm, de 8.000 de oameni. Mi-aş dori foarte mult să avem acest teren şi să facem din nou turneul pe acel teren şi să jucăm cu foarte mulţi susţinători. Ar fi o pierdere foarte mare (n.r. - să nu se mai dispute turneul WTA) pentru tenisul românesc, mai ales acum, când suntem destul de multe în prima sută. Este frumos şi, după cum vedem cu toţii, mulţi copii vin la tenis. Ar fi păcat să pierdem acest turneu", a declarat Halep, care a semnat o petiţie în acest sens.

Jucătoarea română, noul lider WTA, s-a întâlnit, luni, cu premierul Tudose, căruia i-a transmis dorinţa ei.

"Ieri am fost la domnul prim-ministru. Am fost de faţă la discuţie, mi-am spus dorinţa, să avem un teren central destul de mare, ca să aducem mulţi oameni la tenis. Şi dânsul îşi doreşte şi sper să se facă", a afirmat jucătoarea.

Întrebată dacă ar dori să investească în acea bază sportivă, Halep a răspuns: "Eu sunt o persoană mult prea îndepărtată la acest subiect, ca să investesc, încă am mulţi ani de jucat tenis şi sunt alte persoane care îşi doresc să investească în acest proiect."

Ion Ţiriac: „Obiectul petiției este de a solicita autorităților competente să inițieze demersurile necesare pentru ca statul român, ca adevărat propritar al arenelor de tenis, să obțină refolosința acestora în scopul pentru care au fost făcute. Dacă petiția nu va primi răspuns corespunzător, se va apela la mijloacele juridice. Turneul se poate lua înapoi până în decembrie anul acesta și în 2019 să se joace din nou în București.”

Simona Halep: „Sunt destul de tristă pentru că am intrat în 2014 pe central și a fost o atmosferă deosebită, au venit mulți oameni, am mai jucat în 2016 și am jucat pe un teren improvizat, nu au mai fost atat de mulți oameni.”

Andrei Pavel: „Acest loc a fost casa tenisului, ne dorim cu toții să rămânaă, sper să aibă o greutate și cuvintele noastre.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri