VIDEO | Simona Halep, pe covorul roșu la sosirea în țară: Mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru români

Data actualizării: Data publicării:
simona covor rosu

Simona Halep a sosit la București luni, 9 octombrie, în ziua în care a devenit oficial numărul 1 WTA. Sportiva a fost primită la aeroport pe covorul roșu și întâmpinată de mai mulți oficiali români. După aterizare, Simona a făcut câteva declarații în salonul oficial.

Halep a revenit în ţară cu o cursă a companiei Aeroflot. Aeronava a oprit în faţa Salonului Prezidenţial şi prima care a coborât a fost jucătoarea română, urmată de mama ei. La scara avionului a fost întâmpinată de preşedintele FRT, George Cosac şi de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, care i-au oferti buchete de flori şi un balon reprezentând cifra 1.

Simona Halep este pe locul 1, atât în cel clasamentul WTA general, cât şi în cel care contează pentru Turneul Campioanelor. Halep a devenit oficial cea mai bună jucătoare din lume, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep este prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975.

Simona Halep: „Este o onoare să fiu aici, în fața dumneavoastră, așteptându-mă călduros mi-ați făcut viața frumoasă. Vă mulțumesc!

După cum se vede sunt emoționată, visul meu a devenit realitate și mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta va rămâne în istorie, că o româncă este numărul 1 mondial în tenisul feminin și mă bucur că eu sunt acea persoană.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani deja, mă simt cam bătrână dar nu sunt, celor care au organizat această primire, antrenorilor, oamenilor care m-au susținut necondiționat și bineînțeles familiei mele care a crezut întotdeauna că o să ajung aici.

Teo nu este aici, dar îi mulțumesc că are grijă de mine și că mă pune la treabă mereu, echipei care are grijă să nu mă accidentez. Îi mulțumesc lui Andrei, nu este nici el aici, dar este alături de mine, încă mai am manșeta lui de la Roland Garros 2008. Fiind idolul meu atunci, i-am cerut-o și mă bucur că astăzi este alături de mine.

Îi mulțumesc și lui Darren, chiar dacă nu înțelege românește, va afla ce spun, îi mulțumesc că a crezut din prima clipă când am început să lucrăm împreună că pot să ajung numărul 1.

Și vreau să mai mulțumesc unei persoane speciale care mă sprijină, domnului Țiriac, pentru tot ceea ce a făcut pentru mine.

Îi mulțumesc și doamnei Ruzici care este pentru mine mai mult decât un manager.

Le mulțumesc celor care mă susțin, mă bucur că sunt alături de mine, și le mulțumesc și celor care mă critică, uneori mă ajută.

Mă bucur că sunt acasă. Această zi va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu.”

Ea a precizat că a realizat performanţa înregistrată atunci când a ţinut aranjamentul floral în forma cifrei 1, la festivitatea după meciul din semifinalele China Open.

De asemenea, Simona a precizat că următorul ei obiectiv este să câştige un turneu de Grand Slam şi să se menţină cât mai mult pe locul 1 WTA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri