Victorie excepțională pentru Halep în semifinala cu Svitolina. Declarația Simonei după calificarea în prima ei finală la Wimbledon

Data actualizării: Data publicării:
colaj halep svitolina getty
Foto: GettyImages

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8.

Simona Halep, prima declarație după victorie

„Este unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Vreau să mă bucur de tenis. Nu a fost chiar atît de ușor cum o arată scorul, dar am luptat din greu ca să câștig. Am stat bine fizic, am avut o tactică bună. Am mai multă experiență pozitivă pe teren, nu mai renunț. Încerc să fiu cea mai bună, să lupt până la capăt. Nu contează cu cine voi juca în finală, e ultimul meci al turneului”, a spus Simona, la finalul meciului.

Citiți și:  CTP: Este cea mai mare victorie a Simonei de până acum, mai mare decât victoria de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep s-a calificat în premieră în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, joi, după ce a învins-o în penultimul act pe ucraineanca Elina Svitolina cu 6-1, 6-3.

Halep (27 ani), numărul şapte mondial, a reuşit un meci formidabil şi va disputa prima sa finală la All England Club, după ce în 2014 juca semifinala.

Simona Halep este al doilea reprezentant al României care joacă finala la Wimbledon, după Ilie Năstase, care a pierdut finalele din 1972 şi 1976.

Pentru Halep este a cincea finală de Mare Şlem din carieră, după cele din 2018 de la Australian Open, 2014, 217 şi 2018 (campioană) la Roland Garros. Doar la US Open românca nu a apucat să joace cu trofeul pe masă, având o semifinală în 2015.

În finala de sâmbătă, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea dintre americanca Serrena Williams, finalista de anul trecut, şi cehoaica Barbora Strycova.

LIVE TEXT Simona Halep - Elina Svitolina

ACTUALIZARE 16:20  - VICTORIE EXCEPȚIONALĂ PENTRU HALEP! Simona a câștigat cu 6-3 cel de-al doilea set și s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon 2019.

ACTUALIZARE 16:17 - Halep își face serviciul și duce scorul la 5-3. Un singur game până la victoria care o duce în prima finală la Wimbledon din cariera ei.

ACTUALIZARE 16:12 - Break Simona! Halep, la două game-uri de finală. Jucătoarea noastră conduce cu 4-3 și urmează să servească.

ACTUALIZARE 16:11 - Halep câștigă game-ul și face 3-3. Trei game-uri de serviciu fără punct pierdut pentru Simona.

ACTUALIZARE 16:07 - 3-2 pentru Svitolina în setul secund. Urmează la serviciu Simona Halep.

ACTUALIZARE 16:02 - Încă un game la zero câștigat de Halep pe serviciul ei. Scorul este 2-2.

ACTUALIZARE 16:00 -  Schimb de game-uri la 0. Jucătoarea din Ucraina conduce cu 2-1.

ACTUALIZARE 15:58 - Game alb făcut de Simona Halep. Scor: 1-1. Va servi Svitolina.

ACTUALIZARE 15:56 - Primul game făcut cu serviciul de jucătoarea din Ucraina din acest meci. Svitolina câștigă primul game din ce de-al doilea set și conduce cu 1-0. Urmează la serviciu Simona Halep.

ACTUALIZARE 15:52 - Perfect! Simona își face serviciul și câștigă primul set cu 6-1, în 43 de minute. În cel de-al doilea set prima va servi Svitolina.

ACTUALIZARE 15:41 - Simona Halep face spectacol. Joacă senzațional și face 5-1.

ACTUALIZARE 15:38 - Tenis de calitate arătat de Simona Halep. Jucătoarea noastră conduce cu 4-1. Va servi Svitolina.

ACTUALIZARE 15:35 - O viteză în plus la Simona, față de Svitolina. Halep face un nou break și conduce cu 3-1. Tot ea urmează la serviciu.

ACTUALIZARE 15:30 - 2-1 pentru Simona. Svitolina face rebreak în două minute și va servi. Un game care trebuie uitat rapid. 

ACTUALIZARE 15:28 - După 20 de minute de tenis, Simona face break și conduce cu 2-0. Urmează să servească.

ACTUALIZARE 15:22 - Și cel de-al doilea game este disputat îndelung. Simona Halep joacă bine pe serviciul jucătoarei din Ucraina. 5 egalități în primul game, 5 până acum în cel de-al doilea.

ACTUALIZARE 15:18 - Simona conduce cu 1-0 după un game cu multe mingi de avantaj, respectiv de break pentru Svitolina.

ACTUALIZARE 15:16 - Game foarte lung, de aproape 10 minute și cu multe emoții pentru Halep care a făcut două duble greșeli la serviciu. 

ACTUALIZARE 15:07 - A început partida.

ACTUALIZARE 15:02 - Jucătoarele au ieșit la încălzire. 


Organizatorii de la All England Club au anunţat ora meciului Simona Halep - Elina Svitolina, programat joi, în semifinalele turneului de la Wimbledon, informează Mediafax.

Eleva lui Daniel Dobre va juca de la ora 15:00, ora României, prima semifinală, de pe Terenul Central. Imediat după încleştarea fostului lider WTA cu sportiva din Ucraina, vor păşi pe iarba londoneză protagonistele celui de-al doilea penultim act, Serena Williams şi Barbora Strycova.

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2019 după ce a întâlnit-o în sferturi pe sportiva chineză Shuai Zhang (50 WTA). Simona Halep a câștigat în două seturi, cu 7-6, 6-1, dar a avut un început de meci dificil. Ea și-a egalat astfel cea mai bună performanță de până acum pe iarba londoneză - calificarea în semifinalele competiției, fază în care sportiva din România a mai ajuns în 2014, atunci când a pierdut în fața lui Eugenie Bouchard.

Wimbledon 2019 | Svitolina conduce cu 4-3 după șapte dispute cu Halep

La rândul ei, Elina Svitolina, locul 8 WTA, a ajuns în semifinale după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-4, pe jucătoarea cehă Karolina Muchova, 22 de ani, locul 68 WTA, cea care a produs surpriza, luni, eliminând-o pe compatrioata Karolina Pliskova, locul 3 WTA.

Pentru Elina Svitolina, 24 de ani, este o premieră să ajungă în această fază a unui turneu de Grand Slam. Reperul carierei Elinei Svitolina rămâne Turneul Campioanelor, câştigat anul trecut, după un ultim act cu Sloane Stephens.

Elina Svitolina conduce cu 4-3 după şapte dispute directe cu Simona Halep, înregistrând trei victorii consecutive înainte ca românca să rupă seria, la începutul acestui an, la Doha, cu un 6-3, 3-6, 6-4. Va fi însă un duel în premieră între cele două pe iarbă. Interesant este că deşi nivelul celor două este foarte apropiat, iar stilurile lor de joc creează aşteptări pentru nişte dueluri memorabile, fizice şi extrem de disputate, istoricul meciurilor lor directe a furnizat surprize.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, ea ajunge la a șaptea semifinală de Grand Slam a carierei, o performanţă impresionantă, egalându-le pe Kerber, Azarenka şi Wozniacki, scrie digisport.ro. Fostă campioană la Roland Garros în 2018, Simona Halep realizează cel mai bun rezultat al său la turneele de Mare Şlem din acest an, după optimi la Australian Open şi sferturi la Roland Garros. Chris Evert e însă deţinătoarea recordului privind prezenţa în penultimul act la Grand Slamuri, cu o performanţă care cu greu poate fi bătută vreodată: 52 de semifinale.

În total, în carieră Simona Halep are 479 de victorii și 207 înfrângeri. Ea a câștigat 18 trofee la simplu, dintre care unul de Grand Slam (Roland Garros 2018). Totodată, Halep are în palmares un trofeu la dublu.

Adversara din sferturi, laude pentru Simona: Îi urez să câștige turneul

Dacă Ion Țiriac a spus mai demult că „în România, iarba e bună doar pentru vaci”, Simona Halep are prezența de spirit să anunțe, pe twitter, că se simte numai bine pe iarba londoneză. În semifinala de mâine, de la Wimbledon, are prima șansă în fața Elinei Svitolina, spun specialiștii. Jurnaliștii sportivi au fost suprinși de laudele pe care le-a primit Simona și de la adversara ei de marți. Chinezoica Șuai Zeng spune că Halep e un om extraordinar și îi urează să câștige turneul!

Învinsă de Simona Halep în sferturile de finală la Wimbledon, Shuai Zhang a avut totuși numai cuvinte de laudă la adresa româncei. „Este o eroină”, a spus chinezoaica de 30 de ani, numărul 50 WTA.

Jurnalist: Spui că ți-ar plăcea ca ea (n.r: Simona Halep) să câștige titlul. Ai spus că îți place de ea, de ce îți place de ea?
Shuai Zhang: Îmi place de ea nu doar pentru că joacă bine tenis, ci și pentru că este o persoană minunată.
Jurnalist: În ce sens?
Shuai Zhang: Poți vedea acest lucru în ochii ei. Când am bătut-o, ea tot a fost drăguță cu mine. A ajuns pe primul loc, dar mereu încearcă să-i ajute pe compatrioții ei, mai joacă la dublu cu fetele, chiar dacă e foarte obosită după simplu. Multe fete decid să se retragă, pentru a economisi energie, ea nu face acest lucru. Mereu încearcă să-i ajute pe ceilalți jucători din România! Este o eroină în România, în toată țara, pentru că a făcut tot ce a putut să câștige Fed Cup, dar a pierdut. De aceea o respect. Cred că și țara noastră ar avea nevoie de cineva ca ea.

Simona Halep, amuzantă la conferința de presă

La rândul său, Simona Halep a făcut spectacol la conferinţa de presă de după meciul cu Zhang. Toată sala s-a amuzat la răspunsurile semifinalistei de la Wimbledon.

Fostul lider WTA i-a distrat pe jurnaliştii de la Wimbledon atunci când au întrebat-o despre înfrângerea cu Bouchard din 2014.

Jurnalist: Revii dupa cinci ani în semifinale, mă întreb dacă te mai poţi întoarce cu gândul la acel meci...
Simona Halep: Nu! (zâmbete în sală). Este o nouă eră, o nouă ediţie şi nu vreau să mă gândesc la acea semifinală.

Halep se simte tot mai bine pe iarbă, iar jurnaliştii britanici au încercat să afle secretul.

Jurnalist: Simona, în sfârşit a început să îţi placă iarba. Cum s-a întâmplat asta? Ai avut vreun vis sau te-a lovit vreun trăznet? Explică-ne şi nouă...
Simona Halep: Pentru că sunt în semifinale (zâmbete).

Simona Halep și clasamentul WTA după Wimbledon 2019

Rezultatele înregistrate la Wimbledon 2019 îi asigură Simonei Halep menţinerea în Top 8 mondial la încheierea întrecerii londoneze.

Citiți și:  Surprizele zilei la Wimbledon 2019. Karolina Pliskova și Petra Kvitova, eliminate

Simona, acum pe locul 6 în clasamentul în timp real, nu mai poate fi întrecută decât de adversara sa din semifinale, Elina Svitolina, dacă aceasta va câștiga meciul.

Independent de ce se întâmplă în semifinalele de la Wimbledon, top 3 WTA rămâne acelaşi.

Simona Halep a urcat deja o poziţie faţă de startul Wimbledonului, fiind pe locul 6, iar o calificare în finală ar duce-o pe locul 4, peste Kiki Bertens şi Petra Kvitova (5233 puncte).

Dacă va câştiga titlul, Halep va ajunge la 5933 de puncte, insuficiente pentru a o readuce pe podium, dar se va mări diferenţa dintre ea şi următoarea clasată.

De luni, top 3 va arăta aşa:

1. Ashleigh Barty - 6605 puncte

2. Naomi Osaka - 6257

3. Karolina Pliskova - 6055

Câți bani câștigă Simona Halep după Wimbledon 2019

După succesul cu Shuai Zhang, Simona Halep va fi mai bogată cu 662.000 de euro, și asta pentru că sumele oferite în acest an la turneul de la Londra sunt cu 4,65% mai mari decât cele acordate în ediția precedentă, scrie digisport.ro.

Cu încă o victorie, sportiva româncă ar ajunge în finala de la Wimbledon și va primi 1.322.937 de euro, iar dacă va triumfa în finală și va ridica trofeul deasupra capului, Simona va primi 2.645.874 de euro.

În întreaga sa carieră, Simona Halep a câștigat peste 30 de milioane de euro din tenis. Fostul lider mondial a câștigat doar în acest an peste două milioane de euro, adunând 29 de victorii și 10 înfrângeri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri