Elevii pot aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil. O româncă, printre fondatorii aplicației

Data publicării:
aplicatie aeroport

Aplicaţia se numeşte UKADEMICS şi a câştigat premiul de cel mai bun start-up la nivel European în 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de Worth Capital. Proiectul este declarat câştigător dintr-o lista impresionantă de peste 425 de proiecte din 27 de ţări.

UKADEMICS este proiectul unei echipe internaţionale de tineri antreprenori formată din Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (România), Vako Imnaishvili (Georgia) şi Maike Tils (Germania). Cei 4 antreprenori au peste 5 ani de experienţă în domeniul educaţiei internaţionale, fiind experţi în procesul de admitere la universităţi din Marea Britanie.

UKADEMICS este o platformă online prin care elevii interesaţi de studii în străinătate îşi pot alege programul potrivit, pot trimite aplicaţia la universitate şi chiar iniţia formalităţile de obţinere a finanţării, fără a fi nevoie să părăsească website-ul sau aplicaţia mobilă.

"UKADEMICS este singura soluţie web la ora actuală care permite calcularea şanselor de admitere la universităţi în străinătate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat.

Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia în considerare factori precum numărul studenţilor acceptaţi raportat la numărul aplicaţiilor trimise şi mediile de admitere din anii precedenţi.

Mai mult, UKADEMICS aduce transparenţă totală în procesul decizional – punând atenţia acolo unde trebuie să fie – adică pe opinia studenţilor care studiază deja la universitatea respectivă. Aşadar, ca aplicant mă pot orienta după cât de mulţumiţi sunt studenţii care sunt deja acolo. Mai mult pot lua în calcul statistici importante precum şansele de angajare după absolvire sau nivelul salarial obţinut la 6 luni după finalizarea studiilor”, a spus Paula Pascu, unul dintre inițiatorii proiectului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri