Bac 2015, proba la Română: Candidaţilor li s-a părut greu să caracterizeze un personaj

Data publicării:
elevi bac getty-1

„Am renunţat, am zis că nu e de mine. Sar peste etapa asta a vieţii”, spune Ozdemir Hossein, candidat. Ozdemir ar fi trebuit să dea pentru a patra oară bacalaureatul. Absolvent al Colegiului Economic Viilor din Bucureşti, tânărul a facut cale întoarsă chiar de la poarta liceului, înainte de examen. Spune că trăieşte bine şi fără diplomă, pentru că are o afacere cu design vestimentar.

„Nu îmi cere nimeni liceul dacă vreau să îmi deschid o firmă. Sau bac sau alte chestii. Am venit pur şi simplu, să văd dacă e de mine sau nu e de mine. Simt că nu e de mine, deci nu am ce să caut aici”, a spus tânărul.

Alţi candidaţi sunt însă ceva mai hotărâţi să treacă de acest prag.

„Nu am emoţii, pentru că am învăţat. Nu mi se pare că dacă dau în toamnă nu am învăţat. Mi se pare că am avut mai mult timp de pregătire”, spune un alt absolvent de liceu.

Subiectul care le-a dat de furcă a fost caracterizarea unui personaj dintr-o nuvelă studiată. Şi, ca impresie generală, multora li s-a părut că subiectele au fost destul de grele.

„Mă aşteptam la altceva. La alegere, oricum, ori poezie, Luceafărul sau Plumb, ori romanul Ion. Mai greu acum, în vară a fost mult mai uşor”, a spus şi o tânără.

De o săptămână tot învăţ, deci ar trebui să iau şi eu acolo un opt. Păi şi dacă învăţam din clasa a noua, până acum crezi că mai ţineam minte? (...) Am scris... contează doar că am scris”, a spus un alt candidat la bac.

Miercuri urmează proba obligatorie a profilului, iar vineri cea la alegere. Rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, vor fi afişate pe 3 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri